Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

Люпко очаква Гонзо да остане

Мариан Владимиров

8. Юни 2016 , брой: 127   356   0Старши треньорът на Левски Люпко Петрович се прибра от Сърбия и веднага пристигна в офиса на клуба. „Остава и Дафо шофьорът да подаде оставка. Шегувам се. Аз дойдох в Левски с голямо желание и любов. Треньор съм и мога да мисля само как да работим по-добре. Работим по селекцията, за да имаме добър отбор. Искам да побеждаваме в първенството, да се представим добре в европейските турнири и да спечелим купата или титлата. Феновете на Левски дълги години нямат поводи за радост. Аз още не мога да повярвам, че Гонзо ще си отиде, смятам, че ще се върне. Разговарях с него. Казах му, че знам какъв е храбър, но е „кукувица“, ако си тръгне. Малко го провокирах, но на него му е най-тежко. Може да му върнат оставката, а може и да не му я върнат. Той твърди, че няма как да остане. Левски е и неговата любов. Той харесва своята работа. Преживя моментите, в които нямаше никакви пари в клуба. И сега няма много, но има колкото трябва. Аз искам той да остане, но ако това е неговото окончателно решение, не мога да направя нищо. Говорих и с Иво Тонев, който е много коректен. Каза ми да работя спокойно. "Обаждай се за каквото имаш нужда, няма да има проблеми със селекцията", увери ме той. Не знам дали ще бъде председател, но той е собственик“, обясни носителят на КЕШ с Цървена звезда през 1991 г.
Той призна още, че иска да бъдат привлечени трима класни играчи вместо двойно повече второразредни.
„Ние двамата с Гонзо направихме списък какво ни трябва в отбора, защо ни трябва. По принцип ни трябва по малко във всички звена, но не искам да говоря конкретно. Бавим се, а и е трудно да се намери добър футболист, но работим по този въпрос. Разчитам на перуанеца, който трябва да е класен футболист. Разчитам на още двама, но класни. Може все пак да вземем още 2-3 попълнения освен тези, защото ще имаме много мачове“, коментира Люпко Петрович. "Трябва да работим по цял ден, за да направим силен отбор. Трябва всички да бъдем заедно като един. Сега не сме, а така стават малките и големите проблеми. Левски е най-големият отбор в България, така както е Звезда в Сърбия. Левски може да преодолее всичко и да стане това, което трябва да бъде“, обяви 69-годишният специалист.
"След всеки УС има някакви дрязги, конфликти, не ми е било самоцел да работя в Левски, хората, които са работили с мен, знаят как работя. Има хора, които се опитват да ме уязвят, няма единство в ръководството и феновете. Аз назад не се връщам. Няма да работя повече в Левски, има много негативни емоции в последните 2 години. В последния момент взехме лиценз, трябваше около 160 човека да получават пари преди взимането на лиценза, нямахме пари за бюджет, за да осигурим футболисти", обяви пък Георги Иванов-Гонзо пред клубната телевизия.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"