25 Април 2024четвъртък11:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шоуто трябва да спре

/ брой: 127

автор:Ина Михайлова

visibility 3108

Взеха се насериозно. Повярваха си. Толкова, че си позволиха да прескочат всякакви граници. И да превърнат не само шоуто в трибуна на арогантността, но и нас да направят жертви на шутовщината.
В навечерието на решението на Конституционния съд (стр. 4) относно въпросите за референдума, предложен от "Шоуто на Слави", "рейтинговото" предаване си направи харакири. От екрана на национална телевизия разгневен сценарист скъса снимката на президента Росен Плевнелиев. С което по недопустим начин показа неуважение към институцията на държавния глава.
Най-малко ДУМА може да бъде упреквана в пристрастност към този президент. Но не бива да оставаме безучастни, когато някой, напомпан като "номер едно", си позволява да уронва престижа на държавата и нейните институции. Държейки се като обикновен хулиган.
Точно тази власт има куп прегрешения. Виновна е, трябва да бъде късана, мачкана и сгъвана като зидарски метър заради простотиите, които прави. Но не по този начин. Не от някой, който си е повярвал и въобразил, че заради трибуната, която му е дадена, може да манипулира и мародерства душите на хората по всички въпроси на света. Без грам компетентност.
Да скъсат снимката на президента им беше малко. Шоумените прецениха за целесъобразно, размахвайки пръст, да се "разходят" по конституционните съдии. И недопустимо, публично и без задръжки да им окажат натиск. Скандално! Сега да очакваме ли всяка вечер на диванчето полегнали шоугърли да разказват "истини"? А ний, хилейки се, да ръкопляскаме. Че някой така оплюва държавата.
Не може хора, които заявяват, че са за промяна, че искат да махнат пошлото от властта, да постъпват като баш маскари. Да опорочават всичко, с което обливаха милиони от телевизионния екран. Разбирате ли какво направиха? Злоупотребиха и ни употребиха. Днес - референдум, утре - без парламент, други ден и без гащи ще ходим.
До това ни доведе чалгарията. Същите тези хора наложиха чалгата, която ни караше да цвилим от възторг, че осмива властта. Пак тези хора направиха публичен опит да скъсат с нея и да яхнат онова, което създадоха - ехидни душици, осмиващи всичко и всички. Пробваха да ни накарат да им повярваме. Сигурни в безнаказаността, която критикуваха. Уверени в силата на парите, които иначе толкова оплюват. 
До това ни доведе чалгата. До унизителна простотия от екрана и в живота, и до мутри за лидери. А ние си ги харесваме и харесваме, избираме и избираме. Каквото на диванчето и от телевизионния екран, това и в държавата. Какво искаме тогава?
След цирковете, които разиграват властимащите, нормално е и сценаристите на едно шоу да го правят. Страшно е, когато и шутовете започнат да се подиграват с държавността. Те се поставиха над всичко. Защото им е всепозволено. Защото надали някой ще застраши рейтинга и парите им. Защото тези, които осмиват, им се усмихват. И сядат на диванчето, за да трупат и те рейтинг и пари. Защото дори и президентът ще си направи прощален пиар от скъсаната снимка...
Това обаче не може да продължава.
Шоуто в държавата трябва да спре.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 78

Снимка на деня - 25.04.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 79

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 862

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 625

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 797

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 681

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 793

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ