23 Април 2024вторник21:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Слугинаж

/ брой: 129

автор:Алберт Аврамов

visibility 304

Френският сенат, макар и символично, но с огромно мнозинство прие резолюция, приканваща правителството за постепенно смекчаване и частично вдигане на режима на санкции, въведен от ЕС срещу Русия. Ясно е, че резолюцията има препоръчителен характер, но все пак показва, че политиците в Париж са осъзнали необходимостта от връщане към доверието и трайните взаимоотношения като важно условие за стратегическо партньорство в решаването на общите проблеми, пред които е изправена Европа. И които са привързани към контекста на Минските споразумения, за същността и качествата на които и самите френски политици носят отговорност.
Часове по-късно откъм Киев се дочу настоятелен писклив призив към френските власти - да не обръщат внимание на приетата от Сената резолюция... Подобен апел отправи преди ден към целия ЕС "миролюбката" Виктория Нюланд, натрапвайки твърде грубовато тезата, че Франция и Германия трябва да продължат да играят водещата дипломатическа роля до "пълното изпълняване на Минските договорености". И зорлем да продължат санкциите срещу Русия.
Отдавна стана публична тайна, че редица страни от ЕС като Унгария, Гърция, Кипър, Словакия, Италия, а напоследък и Австрия, казаха своето "Не!" на "наказателните санкционни мерки", замислени и прокарани знайно откъде. Полша, прибалтийските страни, Великобритания и Швеция продължиха "твърдо" да размахват томахавките, а останалите някак деликатно мънкат.
Има и четвърта категория - тази на откровения слугинаж. Тук лидер се оказа официална България. Размина се напълно с честта, с достойнството, с чувствата на народа ни. И най-вече - с истината. Воглаве с държавния глава, турен в ролята на Главен говорител на продажната кохорта, яхнала с наслада парламентаризма и "демокрацията". А всъщност бъдещето ни. За да ни превърне всички вкупом в слуги и роби.   

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ