27 Април 2024събота01:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Москов нямал идея да закрива Фонда за лечение на деца

България и Румъния пръскали заедно срещу комарите, носители на "Зика"

/ брой: 130

автор:Аида Ованес

visibility 1400

Никога не съм имал такава идея и никога няма да имам, заяви вчера министърът на здравеопазването Петър Москов от парламентарната трибуна в отговор на въпроса на депутата от ДПС Джевдет Чакъров дали има идея Фондът за лечение на деца да бъде закрит и дейността му да бъде прехвърлена към МЗ. Към момента няма нито едно дете, чиято документация да не е придвижена, увери Москов и обяви, че в момента се изграждала електронна контролираща система във фонда. Москов се похвали, че за т.г. бюджетът на фонда е 12,5 млн. лв. и припомни, че през 2014 г. били 6 млн. лв.
С 2 млн. лв. повече ще има т.г. за ин витро процедури, съобщи Москов в отговор на друго депутатско питане по време на парламентарния контрол. 12 млн. лв. е годишният бюджет на фонда, а допълнителните средства щели да бъдат отпуснати след преструктурирането на други звена в МЗ. В първите 3 месеца на т.г. са направени 750 процедури за ин витро, като за 746 от тях са изплатени 2 699 098 лв., отчете Москов. По думите му в момента експерти на МЗ и АГ-организации изработват съвместно критерии за болниците, които правят процедури ин витро.
В България няма доказан случай на на вирус "Зика", каза Москов отговор на въпрос на депутата от БСП Филип Попов. Министърът увери, че в момента тече обществена поръчка за съвместно пръскане с Румъния срещу азиатски тигров комар по двата бряга на Дунав. МЗ изпратило ясни предписания към районните инспекции, допълни Москов. По думите му в част от общините по Марица по морето вече е пръскано. "Държавата с тези си действия подпомага общините, които са длъжни по закон да пръскат", отсече министърът.
По време на вчерашния парламентарен контрол Москов трябваше да отговори на 10 въпроса. Някои от тях са зададени преди повече от 2 месеца. Такъв бе въпросът на Емил Райнов от БСП от 23 март, свързан с проблеми при осигуряване на гориво за линейките на Спешна медицинска помощ, обслужващи населението от общините на Софийска област. По думите на Москов проблемите с горивото на линейките нямал нищо общо със сливането на двата центъра.
От няколко месеца имало работна група, която разработвала нови завишени мерки за забрана на тютюнопушенето на обществени места. През 2015 г. са извършени 175 792 проверки и са издадени 225 предписания и 553 наказателни постановления за близо 477 500 лв.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ