26 Април 2024петък03:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няма невинни

/ брой: 130

автор:Светла Василева

visibility 269

Българската енергетика се сдоби с нов шедьовър. Поредният. Този път не е политическо назначение на министър, на директор на държавно енергийно дружество или на регулатора с екзотично за отрасъла образование или пък въобще без образование. Не! Това вече беше. На това се нагледахме и напатихме в годините. 
В четвъртък парламентът обсъди доклада на временната анкетна комисия за състоянието на българската енергетика към 31 януари 2015 г. И дори го прие. Което е учудващо понеже самите членове на комисията, всичките до един, воглаве с председателя й Валери Симеонов са го подписали с особено мнение. Докладът е компрометиран още преди да стигне пленарна зала, но това не тревожи законотворците. Всъщност тях нищо не ги тревожи.
Не ги тревожи, че вместо комплексен анализ на енергийния отрасъл, какъвто претендира да е докладът, на тях, народните представители, а чрез тях и на нас гражданите, ни се предлага просто изброяване на факти и обзор на правната рамка, засягащи електроенергетиката и пазара на газ. А топлоенергетиката? А добивът на изкопаеми горива? Те къде са?
Не ги тревожи, че докладът не ни казва нищо, което да не знаем. Не ги тревожи, че е компилация от вече публикувани и публично достъпни данни и анализи, към които са добавени становищата на Комисията за защита на конкуренцията и на ЕК. Не ги тревожи, че на всичките 175 страници има посочени само трима персонално виновни за дереджето на отрасъла - Милко Ковачев, Светла Тодорова и Боян Боев. Толкоз! Всички останали са невинни. Така излиза. За бума на ВЕИ-централите виновни няма. За превръщането на селски стопани в енергетици - виновни пак няма. Също и за измислените когенерации, дисбалансите, дефицитите...
Енергийният отрасъл катастрофира. Невинни няма. Това трябваше да пише в доклада. 
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ