25 Април 2024четвъртък16:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тайните вечери

/ брой: 132

автор:Светлана Михова

visibility 2195

Те се събират редовно вече повече от 60 години наред. Срещите им са тайни. Хапват, пийват и разговарят. В дълбока секретност обсъждат съдбоносни за света теми. Но светът никога не узнава за какво точно са си говорили и най-важното - какво са решили. Минава време и отнякъде изтича информация, че случилото се вече е било предмет на техните скришни сборища. Така стана ясно, че преди години в кръга на вниманието на елитните персони са били Иран и Сирия, финансовата криза от 2008 г. Освен това избрани американски медии като "Вашингтон пост" с достъп до голямото задкулисие от време на време се проявяват като изкусни ясновидци и "предсказват" събития, които всъщност са ставали обект на обсъждане на тайните срещи. Така беше с развала на Съветския съюз, с бомбардировките на Сърбия и нахлуването в Ирак.
Те са всякакви - държавни лидери, министри, банкери, бизнесмени, ръководители на научни центрове и медии. Но са само от най-най-висока класа, от върха на върхушката, от баш елита. Само такива, които държат в ръцете си множество лостове за управление на обществото в най-различни сфери. Които притежават механизми за въздействие във всяка точка на света, където смятат за нужно да се намесят. Често това свръхтайно дружество е наричано "световно правителство в сянка", а официално името му е Билдербергски клуб - от първата среща, състояла се през 1954 г. в хотел "Билдерберг" в холандския град Остребик. Повече би му отивало да се казва "супер мафия" и така би било по-разбираемо за обикновения човечец.
Членовете на клуба всяка година получават лични поименни покани за участие. Някои от тях са сред постоянното присъствие - като Хенри Кисинджър например. Други, които междувременно са се добрали до важен висок пост, са новаци. Задължително обаче трябва да отговарят на изискванията за "силните на деня" и за "избраниците на западната цивилизация". Неслучайно компанията може да се нарече евроатлантическа. От други части на света понякога избирателно се канят бивши държавни функционери, по правило опозиционно настроени към действащата в съответната страна власт и желателно да са емигрирали на запад. С други думи, това са стратезите, които сочат магистралното развитие на човечеството, което трябва да бъде управлявано от въпросната "западна цивилизация" по установения от нея световен ред. Те предлагат и мерките, които трябва да предотвратят всяко отклонение от "правия път", всеки опит за алтернативни действия. Въпреки че сбирките се организират на различни места из цял свят, постоянният щаб на билдербергци е в сградата на Центъра Карнеги в САЩ. Така става по-ясно кой стои на самия връх.
Миналата седмица срещата се състоя в луксозния дрезденски хотел "Ташенберг пале". Сигурно не е случайно, като се има предвид ролята на Германия и деликатното положение, в което е изпаднала канцлерката Меркел. Както винаги, броят на участниците бе около 130 души. За разлика от друг път обаче впечатление прави опитът на организаторите да приповдигнат завесата на тайнственост. Ден преди старта на мероприятието на официалния сайт на клуба бе публикуван списък с имената на поканените. Принципът е спазен и сред тях са няколко десетки шефове на най-големите банки, на МВФ и супер милиардери. Със запазена места са шефовете на British Petrolium, Royal Dutch Shell и Airbus - един от най-големите оръжейни производители. Не може да не споменем бившия шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреус с прякора "Цар Давид" и неговия колега от британските тайни служби МИ-6.
Публикуван бе и списък на темите за обсъждане, за които всеки би могъл да се досети: британският референдум за ЕС след 9 дни, изборите в САЩ, пазарът на петрол, близкоизточният конфликт, бежанският поток, проблеми на НАТО и, разбира се, сдържането на Русия и Китай. Не е трудно да се досетим, че става дума за свързаните с тези събития опасности за големите пари на големите концерни и разклащането на политическата пирамида, която крепи системата, осигуряваща пълноводието на паричния поток.
Страховете на световния елит имат основание. Доказват го и нарастващият евроскептицизъм, и кандидатпрезидентската кампания в САЩ. Какви ще са мерките на "тайното световно правителство" срещу тези предизвикателства няма да узнаем. Ще разберем, когато започнат реално да се предприемат. "Всички са много доволни от свръхсекретността на срещата, без каквото и да било отразяване в медиите", писа по този повод британският "Гардиън" и добавя с възмущение, че никой от участниците не се отчита пред парламента на своята страна. Защо да се отчитат? Парламентите за тях отдавна са само за парлама, а където трябва - за допълнителен механизъм за постигане на главната цел - спасяване на системата. Гражданството нека си въобразява, че парламентите са част от демокрацията и инструмент за тяхното участие в управлението на обществото. Важните решения се вземат на друго място. На тайните вечери на супер елита.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 345

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 274

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ