28 Март 2024четвъртък10:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евросоциалистите искат повече Европа, но различна

/ брой: 134

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1063

Днес пред Европа има три варианта. Десният, който е силата на статуквото, националистическият и ксенофобският, който води към страшното минало. Третият е този на европейските социалисти, който иска повече Европа, но различна, връщаща се към основополагащите си ценности - социална, солидарна, интегрирана. Това заяви председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) на среща с представители и активисти на БСП и журналисти в Брюксел. По покана на Станишев те ще участват на започващата днес в европейската столица кампания за Европейски младежки план на ПЕС, който е част от по-мащабния план на европейските социалисти за реформи в Европа. Целта му е борба с младежката безработица и детската бедност. "Защото днес европейските младежи се превръщат във все по-големи антиевропейци и залитат по крайни настроения", изтъкна Станишев, като допълни, че днес Европа не е онова място на надеждата отпреди.
По думите на председателя на ПЕС дясното управление на Европа през последните години, основано на политиката на икономии и орязването на социалната държава, е довело до срив в доверието на европейския гражданин. "Основният отговор на опонентите ни е, че няма пари", отбеляза лидерът на ПЕС и посочи възможните начини за финансиране на инициирания от европейките социалисти план - предстои преглед на бюджета на ЕС и преструктуриране, има редица европрограми с по-бавно усвояване, както и начините за собствено финансиране на съюза.
Независимо от резултата на референдума във Великобритания, предстои една сериозна дискусия за бъдещето на Европа, подчерта Сергей Станишев.
Едно от първите събития от кампанията ще бъде в България, съобщи председателят на ПЕС. На въпрос на ДУМА за неравното третиране на страната ни в Евросъюза той подчерта, че в декларацията на левите европейски лидери за предстоящата на 7 юли среща е залегнало пълното изграждане на Шенген с присъединяването на България, Румъния и Хърватия. "Въпрос на желание и умение е как се представяш, какво заявяваш на Европейските съвети", отбеляза Сергей Станишев. Той коментира и речта на президента Росен Плевнелиев пред евродепутатите в Страсбург. Според Станишев в нея е била изместена основната теза за това каква е нашата визия за Европа и какви са нашите проблеми с Украйна и противопоставянето с Русия.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ