26 Април 2024петък03:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дават още 44 млн. лв. за оградата по границата с Турция

/ брой: 134

автор:Аида Ованес

visibility 1118

Нови 44 млн. лв. гласува кабинетът на вчерашното си заседание за доизграждане оградата по българо-турската граница с дължина 61 км и за изграждане на прилежащия към този участък полеви път. Това е участъкът в Бургаска област по течението на р. Резовска. Съоръжението е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна, мотивират се МС. Междувременно Валери Симеонов се похвали, че е уредил допълнителното финансиране на среща с финансовия министър Владислав Горанов.
ДУМА припомня, че до момента са изградени над 130 км. В началото на този месец стойността й възлизаше на над 102 млн. лв. Очаква се до края на юли да бъдат изградени около 40 км, а дължината на цялото съоръжението да е 230-240 км. На 27 януари т.г. кабинетът одобри допълнителни над 30 млн. лв. за продължаване на оградата от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол. На 13 май бяха отпуснати нови 6.2 млн. лв.
След промени в ЗОП, които приеха депутатите, оградата се строи без обществени поръчки. 
Строежът на съоръжението започна по време на правителството на Пламен Орешарски. Тогава бяха изградени около 30 км, но на значително по-ниски цени.
Депутатите от БСП през последната година неколкократно искаха управляващите да обяснят защо съоръжението струва все повече и повече.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ