29 Март 2024петък13:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски продава двама таланти в Англия

Мистерия с новопривлечения перуанец

/ брой: 135

автор:Владимир Николов

visibility 90

Двама от талантите от Футболната академия на Левски ще преминат в английския клуб Шефилд Уензди. Това са 16-годишните Преслав Боруков, централен нападател, и Стефан Гаврилов, полузащитник. Трансферите движи мениджърът им Антъни Раво. През миналия сезон двамата играеха паралелно за 3 отбора на "сините" - U19, U17 и U16. Талантите отиват в клуба от Чемпиъншип срещу финансова компенсация за клуба от "Герена". Те вече са подписали двугодишни договори с"кукумявките" и в края на юни ще заминат за Англия, където ще се готвят с отбора U18. При добро  развитие през сезон 2016-2017, те могат да преминат и в младежкия тим (U21).
"Много съм щастлив за Стефан и Преслав, те работиха много здраво, за да постигнат този резултат. Интересът към тях от Шефилд Уензди е от ноември 2015 г., но нямахме право да говорим за него, докато двата клуба не постигнат съгласие по всички точки и не подписаха договора. Специално ще отбележа чудесната работа с хората от ПФК Левски и големи благодарности на директора на Академията на Левски Даниел Боримиров и на адвоката Диана Иванова. Те показаха, че наистина Левски е европейски работещ клуб. Сигурен съм, че потенциалът на момчетата е огромен", обяви Раво.
През миналия сезон Шефилд Уензди завърши в зоната на плейофите за влизане във Висшата лига и игра финал на "Уембли" пред 70 189 зрители, но го загуби с 0:1 от Хъл Сити, който спечели промоцията. Клубът следва амбициозен план, който трябва да го върне още догодина в елита на Англия.
С Левски пък се очаква да подпише сръбският вратар Иван Чворович, който става свободен агент, след като се раздели с шампиона Лудогорец по взаимно съгласие. 30-годишният страж имаше действащ контракт с разградчани до лятото на 2018 г., но е постигнал споразумение да бъде освободен, недоволен от статута си на резерва. Старши треньорът на “сините” Люпко Петрович има желание да засили конкуренцията на несменяемия титуляр Боян Йоргачевич и сънародникът им Чворович е първият му избор.
Вратарят, който има и български паспорт и мачове за националния ни тим, преговаря с новия шеф на УС на Левски Николай Илиев.
"Търсим само класни играчи, по-добри от сегашните. Имаме 15-16 футболисти и допълваме с млади таланти. Чакаме и нов добър трансфер. Говорих с новите шефове и сме обсъдили какво ни трябва. Работим бързо, нямаме време. Стартираме в Европа на 14 юли. Искам по двама на всеки пост, трима вратари и 3-4 младежи. Това е достатъчно, за да има конкуренция", поясни Петрович. "Не знам какво се случва с перуанеца Хеан Деса. Не разбирам защо той си тръгна, след като подписа договор. Трябваше да остане и да се запознае с другите играчи, а не да имаме проблеми сега с визата и други неща", каза сърбинът.
Той отведе отбора на лагер в Правец, а на 24 юни Левски ще играе контрола в Сурдулица с местния Радник, осми в Сърбия. "Там живеят 50% българи. Шефът Тончев може да стане и министър на спорта в Сърбия", каза Петрович преди лагера в Правец, който ще продължи до 7 юли.
Преди мачовете от ІІ кръг на Лига Европа "сините" ще играят контроли и с Пирин Разлог, воден от бившия треньор на Левски Николай Митов, с новака Дунав Рс и с Черно море, воден от бившия спортен директор Георги Иванов-Гонзо.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ