26 Април 2024петък00:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Май ни наплескаха...

/ брой: 135

автор:Светла Василева

visibility 232

Не се плашим от руснаците, нито от компаниите им, нито от енергийните гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме. Ей така напуйчено ексминистър Дянков реагира през 2012 г., когато стана ясно, че "Атомстройекспорт" съди НЕК в арбитража в Женева заради АЕЦ "Белене".
Позицията на премиера Борисов претърпя през годините всякакви обрати. Втора атомна бе ту гьол, ту необоснован проект, ту без нея икономиката ни щяла да банкрутира. Той я замразява и размразява неведнъж, кога според капризите си, кога слушайки чужди съвети. Било то брюкселски или задокеански. Накрая се изплаши и спря проекта. Лично той, както сам си се хвалеше.
И днес имаме какво?
Имаме енергийна стратегия до 2020 г., приета от първия кабинет на Борисов през 2011 г. В нея черно на бяло пише, че България ще развива ядрената енергетика и ще изгради 2000 МВт ядрени мощности. Имаме сертифицирана площадка за изграждане на атомна централа. Имаме готов и окомплектован реактор. Имаме похарчени много пари, вложени време и труд на специалисти. Имаме присъда в международен арбитраж за над 1,2 млрд. лв. Имаме управляващи, които създават стратегически документи колкото да се отчетат пред Брюксел и които забравят написаното в тях на мига, след като им ги приемат. Имаме премиер, който за пореден път вчера "обърна палачинката", призовавайки политическите партии с "връзки в Русия" да помагат за решаване на казуса с реактора.
При всичкото това "имане", нямаме най-важното - работеща АЕЦ "Белене". Към днешна дата тя можеше вече да е в експлоатация. Това вероятно е световен прецедент и поредното доказателство, че сме уникално сбъркана държава, която очевадно нито може да си прави сметките, нито да отстоява националните си интереси. Може само да "пляска" партньорите си и да тегли заеми, за да плаща за щуротиите на плескачите.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ