29 Март 2024петък13:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бащи за пример, или многодетни звездни татковци

Много радост и безброй отговорности озаряват всекидневието на всеки мъж, дарил живот на синове и дъщери

/ брой: 136

автор:Альона Нейкова

visibility 4934

В много страни по света през третата неделя на юни се чества Денят на бащата (Father`s Day). Инициативата за учредяването на този празник принадлежи на американката Сонора Смарт Дод. Още през 1909 г. по време на черковна служба, посветена на Деня на майката, дамата се замисля, че всъщност тя и петимата й братя и сестри са възпитани от баща им - Уилям Джексън Смарт, който поема грижите за децата след смъртта на съпругата си. Сонора решава, че колкото може повече хора трябва да разберат какъв прекрасен човек е татко й, посветил живота си на мисията да бъде родител. Благодарната дъщеря се обръща към местните власти с предложението да бъде учреден Ден на бащата и... получава безусловна подкрепа! Тъй като не смогват да организират честванията за рождения ден на Уил Смарт на 5 юни, тържеството се пренася на 19 юни. Скоро датата влиза в празничния календар на други градове в щата, както и в цялата страна. След Америка започват да отдават почит на бащите в третата неделя на юни във Великобритания, Холандия, Франция, Китай, Япония и др. Любопитен е фактът, че в някои държави тези чествания съвпадат с националния празник, немците пък отбелязват Деня на бащата на Възнесение Господне, австралийците - в първата неделя на септември, а италианците - на 19 март.

Радостта да бъдеш татко върви ръка за ръка с огромната отговорност, която всеки мъж, дарил живот на дете (или на няколко), гордо носи на плещите си. А да си известен баща със сигурност изобщо не е по-лесно. Особено ако отрочетата са повече от едно.
Сред многодетните татковци в Холивуд рекордьор безспорно е Мел Гибсън. За 29 години официален брак с Робин Мур актьорът държи ръката на съпругата си в родилното 6 пъти, като веднъж дори излизат оттам с близнаци. Двойката има една дъщеря и шестима синове: Хана (1980), Едуард и Кристиан (1982), Уилям (1985), Луис (1988), Майло (1990) и Томас (1999). Съпрузите Гибсън дори успяват да станат баба и дядо на двама внуци, преди светът да бъде потресен от новината, че бракът им, смятан за пример в киногилдията, е безвъзвратно засегнат от огромна пукнатина. Робин обявява на 19 април 2009 г., че иска официално да се раздели с бащата на седемте й деца. А малко по-късно се разбра, че и тази история е белязана от "руска следа": Мел се впуска в любовна авантюра с певицата Оксана Григориева, която бързо успява да дари 53-годишния актьор с дъщеря Лусия. Обаче връзката на изпълнителката и двукратния притежател на "Оскар" бързо и бурно се изчерпва. Но двамата още дълго се съдят и публично изясняват отношенията си. Също така има слухове, че и риалити звездата Лаура Белизи ражда дете на Гибсън, но досега той не е потвърдил категорично тази информация.
Един от най-известните комици на Холивуд - Еди Мърфи, също официално е дал живот на 8 деца, като 5 от тях (четири дъщери и син) се раждат по време на брака му с Никол Мичъл. Актьорът трудно може да бъде наречен идеален съпруг. Още повече, че до последно не признава дъщеря си Енжел Ирис, родена през 2007 г. от бившата вокалистка на "Спайс гърлс" Мелани Браун. Но ДНК анализ категорично потвърждава бащинството на звездата. Това обаче е в миналото. Сега Мърфи, въпреки не много лесните отношения с бившите му, прекарва с децата си доста време и обожава абсолютно всички, като те, впрочем, се разбират прекрасно помежду си.
Семейството на Брад Пит от доста време е на прицела на вниманието от страна на медиите и обикновените хора. Твърди се, че основната причина за раздялата на актьора с първата му съпруга Дженифър Анистън се крие в нейното нежелание, а по-късно и в невъзможността да го дари с дете. С Анджелина Джоли в това отношение ситуацията е коренно различна. В определен момент дори се създаде впечатление, че фамилията ще се разраства до безкрайност. Първото дете - Мадокс, актрисата осиновява през 2001 г. в Камбоджа, докато се снима в епизод 1 на "Лара Крофт" и е омъжена за режисьора Били Боб Торнтън. Заедно с Пит пък вземат за дъщеря Захира от Етиопия. Биологичното дете на звездите, кръстено Шайло Нувел, се ражда на 27 май 2006 г. в Намибия при безпрецедентни мерки за сигурност. Няколко месеца по-късно (март 2007 г.) Анджелина и Брад допълват семейството си с Пакс Тиен от Виетнам. След една година пък стават родители на близнаци: момчето Нокс Леон и момичето Вивиен Маршелин. Тази бременност е доста тежка за актрисата, така че надали Джоли ще се реши отново лично да даде живот на още деца. Но пък не може категорично да се изключи вероятността за други осиновявания в звездното семейство.
Най-популярният Джеймс Бонд "страда" от полигамия само на екрана, в живота Пиърс Броснан е не само примерен съпруг, но и страхотен баща. С първата си жена - австралийската актриса Касандра Харис, звездата се запознава през 1974 г., когато тя вече има две деца - Шарлота и Кристофър. След като биологичният им баща си отива от този свят, Броснан ги осиновява и им дава своята фамилия. Семейството живее под един покрив цели 6 години и едва тогава Пиърс и Касандра официално сключват брак. Три лета по-късно се ражда синът им Шон. Харис обаче не успява да се пребори с рака на яйчниците и през 1991 г. я погребват. Цяло десетилетие е нужно на Броснан, за да се ожени повторно. Заедно със сегашната му съпруга, журналистката Кили Шей Смит, не само имат щастлив брак, но и се радват на двама общи сина - Дилън Томас (1997) и Парис Бекет (2001).
Дълго врме Брус Уилис е примерен баща на 3 дъщери, родени по време на брака му с Деми Мур. Но през последните няколко години прочутият герой от "Умирай трудно" стремглаво започва да се изкачва към по-горни позиции в рейтинга на многодетните холивудски татковци. Притежателят на две награди "Еми" даде живот на още две момичета, но сегашната съпруга на актьора - фотомоделката Ема Хеминг, все още се надява да го дари със син. Самият Уилис, изглежда, се радва, че има само дъщери - в интервю за "Дейли мейл" звездата заявява: "На определена възраст момчетата решават, че са пораснали и не се нуждаят повече от грижи и помощ. Докато момичетата ми винаги ще се обръщат към мен с "татенце"...
 


Мел Гибсън с децата си

Еди Мърфи е в идеални отношения с отрочетата си


Брад Пит със семейството си

Брус Уилис и дъщерите му от Деми Мур


Българската следа


За един от най-известните бизнесмени у нас - Стефан Шарлопов, най-голямото богатство са петте му деца: Ева (от първия му брак), Бояна, Стефани и близнаците Георги и Илия. Председателят на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на верига хотели споделя, че иска наследниците му да станат достойни хора, а не мекерета, които на 20 години карат поршета, без да са изкарали един лев в живота си.
Преди да се превърне в успял мъж и щастлив баща, Стефан Шарлопов бил журналист като баща си. Работил във вестниците "Девети септември", "Вечерни новини" и "Кооперативно село". Автор е и на една книга, за която получава хонорар от 2500 лв. Но решава да приключи с журналистиката, започва да прави културните програми в ресторант в Панчарево и чак след това се захваща с търговия.

Богатството на Стефан Шарлопов
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ