28 Март 2024четвъртък16:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Калоян Паргов:

Мястото на Русия е ключово за мира в света

/ брой: 140

автор:Мария Нинова

visibility 463

Мястото на Русия е ключово за мира както в Европа, така и в света. Това обяви председателят на БСП в София Калоян Паргов, който вчера откри кръгла маса на тема "75 години от началото на Великата Отечествена война. Святата памет и нашият дълг", която се проведе в Руския културно-информационен център в София. "Не друг, а Съветска Русия даде своята воля, дух и милиони предани войни, които да се противопоставят на настъплението на фашизма в Европа и света. Не само че спряха настъплението, но и го сломиха. Неслучайно Денят на Европа е не друг, а Денят на Победата - 9 май", заяви Паргов. По думите му в последните 26 години историческата правда е обругавана и омаловажавана с оглед на геополитическите събития след края на Студената война.
Фондация "Устойчиво развитие за България" започва инициатива "По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа". Едни от целите са да се противодейства на опитите да се фалшифицира и пренаписва историята, както и да се припомни опасността от възраждащия се неофашизъм.
В кръглата маса участие взеха членове на НС на БСП, историци, професори, изследователи и видни интелектуалци.
По-рано вчера в столичния квартал Княжево бе открит мемориал в памет на 14 съветски войници, загинали при освобождението на България от фашизма. Цветя и венци положиха народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков и Таско Ерменков, както и представители на ръководството на социалистите от София. 14 звезди символизират броя на загиналите руски войници. Паметно слово по случай 75-ата годишнина от началото на Великата Отечествена война от 1941-1945 г. произнесе временно управляващият руското посолство Михаил Барилович

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ