20 Април 2024събота15:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Раздадоха за 22-ри път наградите "Золотая муза"

Многократната носителка на престижното отличие, гордостта на българското балетно изкуство Красимира Колдамова получи специален приз по повод 50-годишнината от творческата й дейност

/ брой: 142

автор:Альона Нейкова

visibility 1275

Годишните награди за принос към развитието на руско-българските отношения "Золотая муза" бяха раздадени за 22-ри път в Мраморната зала на РКИЦ на ул. "Шипка" 34. Водещите на официалната церемония актьорът Иван Налбантов и инициаторката на учредяването на тези отличия през 1994 г. Нели Волкова-Куртева откриха тържеството с емоционално припомняне на имената на някои от носителите на престижния приз. С минута мълчание бяха почетени и наградените със "Золотая муза", които вече не са между живите: поетът Валери Петров, режисьорът Крикор Азарян, лирикът Павел Матев, актьорът Гриша Островски, театроведът Валентин Стойчев и др.
Специална награда по повод 50-годишнината от творческата й дейност бе връчена на гордостта на балетното изкуство в България Красимира Колдамова. Видимо развълнувана, примата благодари за отличието, придружено с картината "Белият лебед", сътворена от Наталия Бондаренко.
Първата "Золотая муза" бе връчена на директорката на 125 СОУ "Проф. Боян Пенев" Ирена Анастасова. След като изпълни една от творбите на гения на клавирната музика Фредерик Шопен, младият пианист Паскал Паскалев също бе отличен със "Золотая муза" за изгряващ талант. С престижния приз бяха наградени кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на читалище "Братство 1869" в града Иван Андонов. Режисьорът проф. Пламен Марков, поставял на българската сцена пиеси на Н. В. Гогол, А. П. Чехов и В. М. Шукшин, получи "Золотая муза" за театрално творчество, като статуетката бе придружена и с новоучредената почетна диплома, посветена на паметта на талантливия поет и драматург Сергей Литвиненко. 17-годишният виртуоз на пианото Емануил Иванов от Пазарджик бе удостоен със "Золотая муза" за млад изпълнител. Издателят и главен редактор на софийското списание "Арт панорама" Николай Миразчийски бе награден със "Золотая муза" и почетна диплома "Сергей Литвиненко". На ректора на Московската консерватория "П. И. Чайковски" проф. Александър Сергеевич Соколов бе присъдена "Золотая муза", която ще му бъде връчена при първа възможност. С престижния приз си тръгна и бившият ректор на НМА "Проф. Панчо Владигеров" проф. Димитър Момчилов. От името на екипа на телевизия Алфа "Золотая муза" взе директорът на медията Волен Сидеров, който отбеляза, че е свикнал да получава шамари, а не награди.

Балетната прима Красимира Колдамова получи специално отличие по случай 50 години творческа дейност

Уникална изложба с архивни кадри припомня за многобройните носители на престижния приз
 
Снимки АВТОРКАТА
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ