Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Неделник

Медал от Бойко

  1454   0Човекът ме посети вкъщи. Поинтересува се за името ми и за семейното ми положение. След това разклати шише с мътно течност:
- Тази урина е ваша! На придружаващите документи е отбелязано!
- Е, щом е отбелязано. Извинявайте, не можах да си я позная веднага!...
- Лоши са резултатите от вашата допинг проба! При анализа се установи, че сте приемали саздърма...
- Беше отдавна! На рождения ден на един колега!
– Продуктът саздърма е абсолютно забранен за средностатистическия гражданин от вашата категория! Освен това сте консумирали и бира!
- Една! На същия рожден ден пих и една бира...
– Бирата е абсолютно забранен диуретик за хора с вашите доходи! Ние в комисията по национален допинг контрол си задаваме логичния въпрос: Откъде човек със средна брутна заплата има пари за бира? Да не говорим, че при анализите у вас бяха открити следи от кашкавал и от майонеза с краставички – все забранени продукти и препарати за пенсионери, хора на науката и безработни!
- Боже Господи! – простенах. – Ами сега?!
- Сега – каза той, - ще бъдете подложен на втори допингов тест. И ако се получат същите резултати, ще ви бъде намалена заплатата!
Ако имах сили, щях да се хвана за сърцето. Но чак толкова сили нямах.
- Но – бодро се усмихна гостът – ако резултатите са отрицателни, тоест ако се докаже, че през последната година не сте употребявали нито колбаси, нито кашкавал, нито яйца, лекарства и други такива...
- Тогава – какво? – трепнах с надежда.
Той се усмихна още по-бодро и тържествено обяви:
- Тогава Министерството на финансите ще ви даде медал за гражданска издръжливост! Лично Бойко Борисов ще ви го окачи! Ето тука ще дадете още малко материал за изследване!
И ми връчи една празна колба.
Така се развълнувах, че я напълних догоре. Нека има! Да изследват! Сигурен съм, че този път съм чист! Може наистина и медал да получа!
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"