18 Април 2024четвъртък07:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Медал от Бойко

/ брой: 142

автор:Благовест Митков

visibility 2601

Човекът ме посети вкъщи. Поинтересува се за името ми и за семейното ми положение. След това разклати шише с мътно течност:
- Тази урина е ваша! На придружаващите документи е отбелязано!
- Е, щом е отбелязано. Извинявайте, не можах да си я позная веднага!...
- Лоши са резултатите от вашата допинг проба! При анализа се установи, че сте приемали саздърма...
- Беше отдавна! На рождения ден на един колега!
– Продуктът саздърма е абсолютно забранен за средностатистическия гражданин от вашата категория! Освен това сте консумирали и бира!
- Една! На същия рожден ден пих и една бира...
– Бирата е абсолютно забранен диуретик за хора с вашите доходи! Ние в комисията по национален допинг контрол си задаваме логичния въпрос: Откъде човек със средна брутна заплата има пари за бира? Да не говорим, че при анализите у вас бяха открити следи от кашкавал и от майонеза с краставички – все забранени продукти и препарати за пенсионери, хора на науката и безработни!
- Боже Господи! – простенах. – Ами сега?!
- Сега – каза той, - ще бъдете подложен на втори допингов тест. И ако се получат същите резултати, ще ви бъде намалена заплатата!
Ако имах сили, щях да се хвана за сърцето. Но чак толкова сили нямах.
- Но – бодро се усмихна гостът – ако резултатите са отрицателни, тоест ако се докаже, че през последната година не сте употребявали нито колбаси, нито кашкавал, нито яйца, лекарства и други такива...
- Тогава – какво? – трепнах с надежда.
Той се усмихна още по-бодро и тържествено обяви:
- Тогава Министерството на финансите ще ви даде медал за гражданска издръжливост! Лично Бойко Борисов ще ви го окачи! Ето тука ще дадете още малко материал за изследване!
И ми връчи една празна колба.
Така се развълнувах, че я напълних догоре. Нека има! Да изследват! Сигурен съм, че този път съм чист! Може наистина и медал да получа!
 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ