19 Април 2024петък07:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ

/ брой: 145

автор:Лозан Такев

visibility 215

Като в оня стар филм с Никол Кидман. Същинска прилика са днешните събития в страната... Престрелката около Митьо Очите отново ни отвори широко затворените очи. Безпомощната социоложка дори си призна, че справяне с тая престъпност у нас няма. Защото е добре организирана, по-добре от борбата с нея...
И какво установи МВР? Единствено, че единствен с бронежилетка бил Димитър Желязков при престрелката, след която пет-шест куршума са попаднали в тялото му на срамни и несрамни места. Иначе онова, с което се занимава, въобще не срамно...
И къде сме ние? Сега! Почти около 1989 г. Отново забрани, отново санкции, закани... Да се накаже престъпното време! Как да мръднем вече не знам! Как да мръднем, като едни и същи дърпат конците в правосъдието, в сигурността, навсякъде, откъдето зависят промените.
 Повечето евентуални кандидати за президенти се отказват предварително. Не искат. Не е за вярване, но засега единствено сигурни са Веселин Марешки и Жорж Ганчев... Другите се търсят. Някъде из ъглите на жълтия печат се прокрадна подозрението че и Слави Трифонов, и Татяна Дончева ще бъдат кандидатпрезидентска двойка. Уникално! Ще слушаме най-после виола и първа цигулка на "Дондуков"2! А не е ли най-добре циганин да стане държавен глава?! Като се имат предвид избирателите, като се има предвид кои останаха да живеят в България, като се има предвид циганията, която се шири из страната.
Светската новина беше около годишнината на британската кралица и рождения ден на Бойко Борисов. То не бяха стихове, снимки, внучета. А британската кралица е преживяла шест папи, обаче нито един не я е галил по главата!
Има и две други новини: естествено добра и не съвсем добра. У нас зика няма. Но има Пепи Готиното...
  И продължаваме с широко затворени очи през просото и прехода български със скандали около "Брекзит", европейските пари, със самоубийства, престрелки, в очакване на най-горещото лято, откакто се мерят температурите - между дъждовните прогнози и превалявания на отделни места. И все се случваме да сме именно там, на тези отделни места без чадъри, защото Емо Чолаков ни предупреди баш по това време да не ги носим.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ