20 Април 2024събота02:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кого го е еня за нас?

/ брой: 145

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1350

Пей си, Пенке ле, кой ли те слуша. Такава е ситуацията с Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) между ЕС и САЩ. Докато все повече европейски лидери се изказват твърдо против него, като най-категоричен бе онзи ден френският премиер Мануел Валс, търговският представител на САЩ в преговорите и европейският комисар по търговията напират уверено за приключването му до края на годината. Вероятно са усетили, че сега, когато Европа се чувства разклатена и отслабена заради британския вот, е подходящото време да го лансират по-лесно с довода, че ще засили европейските позиции.
Брюксел отново си кара влака по неговите релси, без да обръща внимание на желанията на европейските граждани. Нали именно Малмстрьом най-нагло се осмелява да твърди, че нея европейските граждани не са я избирали и няма защо да се вслушва в техните притеснения. В този ред на мисли похвално е предложението на председателя на Групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела Европейската комисия да се избира пряко от европейските граждани. Това би намалило задкулисните политически договорки при избора на законодателния орган на Евросъюза.
В същото време еврочиновничка - сътрудничка на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков, нарича "луди лобисти" близо 3,5 млн. европейци, които официално, подписвайки гражданската инициатива "СТОП ТТИП", се обявяват срещу споразумението. Луди са и 240-те европейски организации, изпратили писмо до Доналд Туск с искане за незабавно прекратяване на мандата на ЕК за преговори. Явно споменатата сътрудничка не знае, че над 80% от срещите на Малмстрьом и екипа й, посветени на ТТИП, са с бизнес лобисти. Но те не са луди, нали защитават интересите си. А пък за нас, лобистите за запазване на високите социални и екологични евростандарти, за запазване на публичните услуги, за запазване правата на демократичната държава, кого го е еня?

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ