16 Април 2024вторник14:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Паравоенизирани биха протестиращи срещу "Нощните вълци"

Росен Плевнелиев обещава на Петро Порошенко с думите, че "никога няма да признаем незаконната окупация и анекс над Крим от Руската федерация"

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 14

Паравоенизирани националисти атакуваха протестиращи срещу похода на Мотористкия клуб "Нощните вълци", известен като рокерите на Путин, които вчера преминаха през Бургас. На излизане от морския град се стигна и до сблъсъци. Изходите на града осъмнаха с плакати с надписи: "Путин е терорист", "Пречупен кръст е равно на сърп и чук" и фашистки символи. Две групи от общо 15 човека, едните пристигнали, за да приветстват руските рокери, а другите - да ги саботират, се сбиха малко след преминаването на мотомарша през града. Всички те минаха през ареста, за да дадат показания за случилото се. Сред тях бе и председателят на украинската диаспора у нас Мариан Горбан. Няма пострадали от сблъсъка, като изключим една скъсана тениска, съобщиха от полицията. Конфликтът е възникнал между представител на патриотичната организация Български воински съюз "Васил Левски" и група чужденци, предимно украинци. Украинците са чакали на изхода на Бургас с намерение да преградят пътя на мотомарша, чиято следваща точка бе паметникът "Шипка". Българите са се опитали да им попречат. Рокерите обаче са били предварително предупредени, че на изхода на Бургас може да възникне конфликт, и напуснаха града по друг маршрут.
По същото време президентът Росен Плевнелиев проведе среща с украинския си колега Петро Порешенко. На съвместния им брифинг в типичния си стил Плевнелиев отново демонстрира политически пристрастия. Той обяви, че "не признаваме и никога няма да признаем незаконната окупация и анекс над Крим от Руската федерация". Плевнелиев заяви, че в зоната на Черно море има триумфална арка на нестабилност и замразени конфликти. По думите му, балансът в черноморския регион е тотално разрушен. Той обяви, че България няма да участва в регионални инициативи в Черно море, а само под шапката на НАТО.
Порошенко предложи засилено военно сътрудничество. "Ние реформираме сектора на отбраната и сигурността в сътрудничество с нашите партньори, такива страни като България и Румъния. Това е нещо, в което Украйна е много заинтересована. Става дума не само за това да обсъдим въпросите за създаване на съвместната флотилия. По време на нашата среща с президента на Румъния подчертах, че ние подкрепяме тази инициатива, но става дума и за това да създадем обща бригада по образец на това, което е било създадено заедно с нашите литовски и полски партньори", заяви Порошенко.
Премиерът Борисов също проведе среща с украинския президент. Той съобщи, че страната ще подкрепи предоставянето на безвизов режим за украинските граждани при пътуванията им в Европейския съюз, защото Украйна е изпълнила поставените й условия.


НД "Русофили" призова да спре пропагандата за агресията на Русия

Национално движение "Русофили" призова България и Украйна да се откажат от пропагандата на необоснованата тема за възможна руска агресия срещу двете страни. Това стана ясно от декларация на движението по повод посещението на Порошенко. В нея се посочва, че България и Украйна трябва да прекратят подкрепата си срещу санкциите за Русия, които според русофилите са доказали своята контрапродуктивност и вредност за всички страни, които имат отношение към тях. "Като страна, исторически и духовно свързана както с Украйна, така и с Русия, България е призвана да бъде фактор на помирението и разбирателството, а не да участва в разпалването и подклаждането на вражди, в основата на които лежат интереси, чужди на нашите народи", завършва декларацията.
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 174

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 159

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 174

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ