26 Април 2024петък18:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо остана без треньор, но в ІІІ кръг на "Уимбълдън"

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 30

Григор Димитров (№37) е без треньор на "Уимбълдън", след като в понеделник се е разделил с досегашния си наставник Франко Давин преди старта на най-авторитетния турнир в тениса, съoбщи Би Би Си. Гришо натрупа няколко поредни загуби в първи кръгове на турнирите и е решил, че е време за промяна. Давин не седеше в ложата на Димитров от началото на турнира, не присъства и на мача с Жил Симон вчера, спечелен от хасковлията с 6:3, 7:6 (1), 3:6, 6:4 за 3:01 ч. на Корт №1. В ІІІ кръг полуфиналистът в турнира от 2014 г. ще играе със Стив Джонсън (САЩ, №29), отстранил друг французин - Жереми Шарди с 6:1, 7:6 (6), 6:3.
Цветана Пиронкова (№71) пък напусна турнира за втора поредна година на старта, след като отново падна от Белинда Бенчич (Швейц, №13). Двете играха на покрития Централен корт заради дъжда, а 19-годишната швейцарка победи с 6:2, 6:3. 
Роджър Федерер пък сложи край на приказката на изненадата на турнира Маркъс Уилис (Вбр, №772). Великият швейцарец би представителя на домакините с 6:0, 6:3, 6:4 за 84 мин. Британецът изигра точно седем мача, за да стигне до II кръг на основната схема. Първо той спечели минитурнир, за да получи "уайлд кард" за квалификациите. В тях Уилис записа три победи, а в първия основен кръг елиминира 54-ия в света Ричардас Беранкис (Лит) в три сета.
"Това не беше моята обичайна сряда. Беше сюрреалистично, когато тупках топката и срещу себе си видях Федерер. Тази среща беше като приказка. Напълно изтощен съм. Мисля, че си заслужих една бира.
Федерер те кара да играеш, той е класа. Наслаждавах се, въпреки че бях разбит. Хареса ми всеки миг, хареса ми, че бях там, че се борих здраво. Планът ми беше да го накарам да се движи, да целя бекхенда му, но той не е най-добрият тенисист за всички времена без причина", призна британецът. Уилис не е професионален играч и работи като тенис учител, а заплатата му е 30 паунда на час.
"Докато играех, си мислех: "Това определено е един от двубоите, които ще запомня". Ще помня повечето от мачовете си на Централния корт тук, но този ще остане, защото е специален. Вероятно няма да ми се случи отново да играя със 772-и в света. Най-много ме впечатли подкрепата, която той получи, прекрасните разигравания, които направи. Тази история е златна. Маркъс донесе една друга енергия на корта. Той нямаше какво да губи и направи някои наистина добри удари. Игра като тенисист от топ 50. Надявам се да продължи да прогресира и му го пожелавам", заяви швейцарецът.
"Той е като Джейми Варди в тениса... определено обича купона", каза майката на английския тенисист.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ