26 Април 2024петък01:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Калоян Паргов:

БСП подкрепя безрезервно евроантлантическата ориентация на Черна гора

/ брой: 147

автор:Юлия Кулинска

visibility 51

- Г-н Паргов, председателят на БСП и част от ръководството на партията разговаряхте вчера с представители на Демократичната партия на социалистите в Черна гора. Какъв беше поводът на срещата?
- Поводът за срещата бе ратификацията от Народното събрание на протокола, свързан със споразумението за приемане на Черна гора в НАТО. Българските депутати гласуваха положително и ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ подкрепи споразумението, тъй като няма как да не застанем зад волята на черногорския народ и неговата евроатлантическа ориентация. В рамките на срещата, в която участвахме с председателя на ПГ и председател на НС Корнелия Нинова, зам.-председателя на ПГ Ангел Найденов, Бриго Аспарухов и аз като членове на Изпълнителното бюро, подчертахме нашата подкрепа към Черна гора за тази евроатлантическа ориентация и интеграция. Припомням, че в момента страната се управлява, и то от доста дълго време, от Демократичната партия на социалистите на Мило Джуканович. Г-н Тарзан Милошевич, който беше в рамките на делегацията, е вторият човек в партията. Той е политически директор, който отговаря за организацията на формацията и е депутат в Скупщината.
- Вие лично се срещате за втори път с ръководни дейци на черногорската управляваща формация?
- Да, това е втората среща моя, лична, след миналогодишната. Знаете, че бях на посещение в Черна гора, където бях приет от г-н Милошевич и говорихме както на икономически и на общополитически теми, свързани с вчерашния акт на парламента, така и за сътрудничеството между двете партии. Тъй като Демократическата партия на социалистите е част от голямото семейство на Партията на европейските социалисти (ПЕС) по смисъла на тази европейска ориентация и интеграция. Разбира се, в партиен план има много какво да учим от тях, най-вече от гледна точка на организацията и печеленето на избори.
- Какви бяха темите, които обсъдихте вчера?
- Обмяната на опит и сътрудничество между българските и черногорските социалисти ще продължи. Основната тема на разговорите ни вчера беше за балканското сътрудничество, защото тя е една от верните посоки за обединение на Балканите в посока не само политическо, но и икономическо и социално сътрудничество между всички държави, живеещи на полуострова. Разбира се, подчертахме и нашите добри и приятелски отношения. Отношенията между България и Черна гора са добро поле и платформа за бъдещо взаимноизгодно сътрудничество не само на Балканите, но и в рамките на ЕС.
Изразихме и загриженост по отношение на резултата от референдума във Великобритания и опасенията ни, че това може да забави приемането на нови страни членки. Ние от БСП заявихме категоричната си позиция, че подкрепяме безусловно европейската ориентация на черногорския народ и, разбира се, настояваме резултатът от референдума да не възпира разширяването на ЕС като процес и процедура.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ