24 Април 2024сряда09:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Армейците" изгониха трима преди Австрия

/ брой: 148

автор:Владимир Николов

visibility 286

Претендиращият за автентичност ЦСКА замина за Австрия на втори летен лагер. В групата изненадващо не бяха включени трима - д-р Иван Дойчев и двама от футболистите, спечелили Купата на България и шампионата в Югозападната "Б" група Момчил Цветанов и Ангел Грънчов.
От клуба заявиха, че на този етап отборът нямал нужда от лекар. На австрийска земя за здравето на футболистите щели да се грижат двамата физиотерапевти. Д-р Дойчев се завърна в ЦСКА преди по-малко от месец, но клубът повече няма да разчита на него. „Причините не са в самия Дойчев. Напротив, човекът си върши добре работата. Просто временно ще сме без лекар”, обясниха шефовете на "армейците".
„Официално се разделихме по взаимно съгласие, но истината е друга. Шефовете на клуба ме изгониха. Извикаха ме в късния следобед и ми казаха, че повече няма да разчитат на мен. Останах шокиран. Няма как да не съм разочарован, но какво мога да направя при свършен факт. Тъжно ми е за публиката. Знаете какъв фурор направихме миналата година – бяхме безапелационни във „В” група, а върхът на всичко беше спечелената Купа на България. Тъжно ми е, че се разделям с ЦСКА, но и такива неща се случват в живота. Нас ни разкарват, а на нашите места идват разни нови, които ще оберат лаврите. Въпреки всичко пожелавам успех на отбора...
В момента съм свободен агент. Няма интерес все още към мен поради простата причина, че съвсем отскоро съм на борсата, ако мога така да се изразя”, обяви Момчил Цветанов - Шивача, играл още за Спартак Пл, Литекс и Ботев Пд.
Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков пък призна, че някои фенове няма да припознаят настоящото дружество, но най-важното е, че "ЦСКА е жив". "Сега нещата са ясни. Вярвам, че стотиците хиляди наши привърженици са доволни, благодарни сме на всички, които помогнаха за решаване на бъдещето на ЦСКА. Сега топката е в нас да се подготвим добре и да се представим така както трябва. Вярваме, че вече в І професионална лига ще се представяме убедително, така че всички да бъдем доволни. Правим ремонт на "Българска армия", той се осъществява с единственото намерение ЦСКА да играе мачовете си от шампионата там. Въпросът е от компетенцията на ММС и трябва да се подпише нов договор. Това е мястото, където ЦСКА винаги е играл от съществуването си. Не сме притеснени. Историята на ЦСКА е в ЦСКА, няма как тя да премине в друг клуб, още повече, че има заявени намерения от наша страна да се изкупят съответните успехи, за да може клубът да притежава всичко, което е спечелил в годините назад. Пред ЦСКА не може да има друга цел освен шампионска титла и купа", заяви бившият национален селекционер.

26-те "червени" в Австрия
Анатолий Господинов, Георги Китанов, Александър Конов, Рафа Перес, Лазар Марин, Стойчо Атанасов, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Антон Недялков, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев, Кристиян Малинов, Густаво Кулма, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Петър Витанов, Никола Колев, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Иван Минчев, Самир Аясс, Александър Георгиев, Станислав Маламов, Кирил Десподов, Преслав Йорданов, Георги Минчев

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ