24 Април 2024сряда06:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Балонът се спука

/ брой: 148

автор:Мая Йовановска

visibility 1306

Този гъст прах, който управляващите упорито ни хвърлят години наред в очите, онзи, който представлява тупане в гърдите колко напред сме в усвояването на европари, рязко започна да се разсейва. И истината малко по малко започва да лъщи.
По въпроса за спрените пари от стария програмен период алабалстваха, уж "прецизно" уточнявайки, че нямало да загубим толкова много пари, каквито бяха опасенията на левицата. Но за тези от новия период опитите за прикриване на истината хич, ама хич не вървят. То и новият програмен период - 2014-2020 г., очевидно изобщо вече не е нов, след като тече вече втора година. Нали?
Първа БСП алармира, че сме почти пред нулева година по отношение на европарите. Тогава вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев понастръхна, но му се наложи да занемее. Защото след като обвини опозицията в липса на експертиза, му бе съобщено, че БСП са използвали именно негови данни. Хлъц! После някак плахо изскочиха и разчети на Министерството на финансите, които показаха усвояване на смешните под 2%. Най-фрапиращи са данните, свързани с европарите за малките и средните предприятия, където не е разплатено и едно евро. Няма публично достъпна информация как вървят плащанията по селската европрограма, около която се вдигна доста шум заради различни нарушения. Та тези мижави под 2% са усвоените средства за две години и половина.
Очевидно положението е доста тежко и всичко е пред пълен срив, след като и еврокомисарката по бюджет и финанси Кристалина Георгиева призна: "Има забавяне в усвояването". Та даже била и разтревожена. За какво ли?
Балонът се спука. И макар че е страшно, защото икономиката ни се движи именно от европарите, е и комично това състояние на властта, която твърди, че върви нагоре, докато затъва в лъжите си. Влачи обаче и нас надолу.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ