Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Метаморфози

Мая Йовановска

4. Юли 2016 , брой: 149   710   0Изключително интересни метаморфози се случват при някои хора. Едно преображение, а понякога дори пълно "изтрезняване" се наблюдават при някои бивши хора на властта. Ярък пример е вицепремиерът и финансов министър в първото правителство на Борисов - Симеон Дянков. Определяният от Бойко за "слънце" си замина, натирен през февруари 2013 г., а неговият доскорошен покровител веднага се застрахова: "Дянков няма да е министър при нов мандат на ГЕРБ".
Същият онзи Дянков с пицата, който забърка купища безобразия, докато "обитаваше" министерското кресло, сега заявява, че ако е вицепремиер, би предложил да се махне икономическият министър Божидар Лукарски. Заради "липсата на икономическа политика"! Тя тая липса на политика не е вина само на министъра. А иначе Дянков е прав за некомпетентността на Лукарски, който все още не е ясно к'во точно работи. Най-известното около неговата персона е връзката му с красавицата Ива, която за кратко бе турена в Агенцията за българите в чужбина, а после се омъжи за него.
Дянков не за пръв път атакува Лукарски. Неотдавна дори предложи на Борисов да затвори Министерството на икономиката и да използва парите за нещо по-полезно. Въобще, Дянков в последно време дава акъл наляво и надясно иззад океана. Прогледнал е някак си, окопитил се е. Напълно е забравил за своите каши - нали той спря да връща дължимото на бизнеса и го рекетираше с 10%, ако иска въобще да получи някакви пари. Негова запазена марка остана т.нар. балансиран бюджет, за който той алогично драпаше в разгара на икономическата криза, докато умните страни развръзваха кесия. Помните ли, че излъга Брюксел за бюджетния ни дефицит през 2009 г.? А също и че за кратко успя да стопи фискалния резерв от 8 млрд. лв. на санитарния минимум, "цуна" и народните пари за здраве. Започна ударно да съсипва БАН заради имотни апетити. И днес същият този Дянков иска заплатите на учителите да се увеличат не само с 10%, а с повече.
Дали наистина се е променил или просто Бойко отдавна му спря заплатата?
 

 

 

Коментари

  • 24. Ноември 2017 231
    316
    0

    Или ще работите при заплати, каквито ви дадем, или ще вземем хора отвън. Такъв отговор от работодател предстои за всеки български работник, след като парламентът вчера отвори още по-широко вратите пред наемането на чужди граждани от трети страни за работа у нас. Направи го при това с промени в Закона за МВР. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Обаче управляващите спиране нямат, важно е промените да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"