26 Април 2024петък07:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Социалистки от България и Румъния се договориха за защита на работниците след "Брекзит"

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 56

Изготвяне на обща позиция за защита на българските и румънски работници в Обединеното кралство след "Брекзит"  договориха българските и румънските социалистки в Букурещ. Срещата беше по покана на лидера на румънските социалистки и ръководител на румънската делегация в ЕП Виорика Дънчила. Темата беше обсъдена и с председателя на камарата на депутатите в сената Йордиче Флорин. На срещата Илияна Йотова призова представителите на двете държави и за предприемане на съвместни действия за приемане на България и Румъния в Шенген. В сложната ситуация не могат да бъдат допускани двойни стандарти към България и Румъния, отбеляза тя.
Социалистките участваха в конференция „Правата на жените в публичните политики. Подобряване на стандарта на живот на жените в селските региони“. На нея присъстваха зам.-председателките на ОЖС Дора Янкова, Таня Найденова, Атанаска Тенева и зам.-председателят на сдружението на българските общини и кмет на община Троян Донка Михайлова.
 Йотова предупреди, че след "Брекзит" съществува реална опасност парите по оперативните програми да бъдат редуцирани, което ще се отрази негативно както на инвестициите, така и на качеството на образованието и здравеопазването в европейските региони, особено в по-слабо развитите селски региони. Съществува реална опасност политиката по сближаване да бъде изместена от инвестиционната с цел печалба като "Плана Юнкер“, заяви тя. По време на дебатите участничките от двете държави предложиха конкретни мерки за цялостно подобряване на стандарта на живот конкретно за селските региони. Обмислена бе идеята за разработване на общи проекти в сферата на образованието и ученическия обмен по европейската програма „Еразъм+“. По време на срещата дамите от Румъния специално поздравиха Корнелия Нинова за избора й като първата жена председател на БСП.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ