Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Дебелоочие

Мария Нинова

11. Юли 2016 , брой: 155   760   0Факт е, че БСП е най-голямата лява партия. Членовете й поискаха обединение с други формации за обща президентска кандидатура. В това число влизат и избягалите от нея АБВ и "Движение 21". Светът е устроен така, че големите диктуват правилата. От формацията на Георги Първанов продължават да се държат менторски. Говорят така, сякаш всичко зависи от тях. Правят се и на сърдити, а греховете, които натрупаха, все още са трудни за преглъщане из редиците на БСП. През почивните дни Румен Петков даваше оценки по медиите. Обяви, че "е малко неприлично да се поставят предварителни условия за това какви теми, в това число и какви имена, могат да бъдат коментирани по време на разговорите". Не беше неприлично, като се отцепиха и откъснаха живо месо от социалистическата партия на европейските избори. Не беше неприлично и като участваха в дясно управление. Вече се правят на големи антигербаджии, нищо че довчера подпираха Бойко Борисов.
С цялата си наглост се опитват да държат тон. Тон подходящ за по-силния. Играят го засегнати. Едва ли не очакват някой да им се моли. Хайде по-спокойно! И всичко това заради заявката на БСП, че Първанов и Калфин не могат да бъдат тази обща кандидатура. Егото им за пореден път бе ударено. Мераците на някои хора бяха попарени. Нека не забравяме, че ако не беше столетницата, имена като Георги Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин и още много други щяха да бъдат познати само за обкръжението им. Затова нямат никакво право да се държат като господари и да бъдат съдници. Дебелоочието трябва да има някакви граници.
Да подадеш ръка на предателя е едно от най-трудните неща. Изисква се сила и смирение. Но не означава, че трябва да търпиш да ти се качват на главата. Картинката най-добре се описва с израза "всяка жаба да си знае гьола", в допълнение - "мястото в него и часа за квакане, а в останалото време мълчаливо да слуша другите жаби, дори и крастави да са".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"