26 Април 2024петък11:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

България вече има туристическа медия

/ брой: 157

автор:Дума

visibility 888

България вече може да се похвали с туристическа медия, която информира читателите за всички новини, свързани с туризма, независимо дали касаят хотелиери, туроператори и туристически агенции или самите туристи. Това е първият информационен сайт, който се насочва директно към този тип публика. От няколко години има туристическа телевизия "Травъл ТВ" и туристическо списание, което излиза веднъж месечно, но те като че ли не обръщат поглед на новинарската част на туризма.
Сайтът www.tourbg.net си поставя амбициозната задача да запознава читателите си с проблемите и новостите в различните видове туризъм - море, зимен туризъм, СПА, приключенски, еко и културен туризъм. Специално място е отделено за развиващия се с бързи темпове винен и гурме туризъм, още повече че през последните месеци няколко региона създадоха т.нар. винена карта на България за най-запалените ценители на напитката на боговете. Рубриката "През обектива" гъделичка читателя с подбрани видео и снимкови материали на различни точки от планетата. В рубриката "Най-най" най-любопитните могат да прочетат за най-странните и атрактивни иновации в туризма. Но като че ли най-ценна си остава рубриката "През чужди очи", в която българи, които живеят в чужбина, разказват за навиците и странностите на местните и повдигат завесата за не толкова "туристическите" места, които трябва да бъдат посетени на съответното място.
"Туристическите медии са изключително влиятелни в световен мащаб. От няколко години се наблюдава интересен процес в Европа и Щатите - надмощие като че ли имат таргетираните и регионалните медии. Националните всекидневници постепенно губят влияние, отстъпвайки място на по-аналитични седмичници", коментират създателите на сайта. "Най-голямото ни желание е България да се превърне в най-привлекателния регион на Балканите. За самите българи също ще е ценно да открият непознати кътчета в страната, но и предварително да научат повече за дестинации, които не са посетили зад граница", допълват те.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ