23 Април 2024вторник23:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С умиление

/ брой: 157

автор:Ина Михайлова

visibility 145

Библейското откритие на главния прокурор Сотир Цацаров, че Слънчев бряг е държава в държавата, може да те просълзи. Боже, от години е така! Къде беше тоз човек? Какво направи, че да е различно? Не знае ли, че "държавата на Слънчака" започва някъде в Равда и свършва къде Обзор? По подобие на куп други държави в държавата, които отгледахме в годините.
Подсмихвахме се, когато се появиха "местни" и "бизнес" партии. Междувременно тук-таме се пострелваха и преразпределяха сфери на влияние. Оформиха се "хасиенди" и "вилаети", "тартори" и "апаши" запрепускаха с мощни коли и подкараха частни самолети. А на нас обясняваха - тоз имал мая, онзи бил с чадър...
И сега пробваха да ни овъртолят. Дни наред държавата в лицето на главния секретар на МВР Георги Костов, вътрешната министърка Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов ни убеждаваха, че престрелката в Слънчев бряг била спор за паркомясто. После "махленската свада" се превърна в бизнес война. Ей, изнагля тази престъпност, също като властта!
Държава в държавата... Което автоматично означава, че втората просто я няма. Съществува на хартия, а нейните рентиери, концесионери и арендатори я експлоатират за своите империи. Изградиха ги на наш гръб, за лично ползване и собствена изгода. Какво ги интересува тях нашата държава? Те имат собствена. И на децата им. Че и на внуците им.
Главният прокурор и това ли не знае? Че да не би в Галиче да няма държава в държавата? По кои закони на коя държава шивачки работят за мизерни пари и в нечовешки условия? От коя държава да получат справедливост родителите на младеж, пребит от богаташки синчета? На кого служат полицаите, които си затварят очите пред мургавите продавачи на цигари на Женския пазар? А местните феодали, дето по свой модел командорят? Че къде е таз държава, дето пръст ще размаха на силните на деня? Няма я, а властта управлява нашата държава като своя.
Много ни станаха държавите, ей... И все не са наши.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ