28 Март 2024четвъртък20:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шикалкавене

/ брой: 159

автор:Галина Младенова

visibility 1518

Великобритания формално ще напусне Европейския съюз около декември 2018 година, обяви новият британски министър за "Брекзит" Дейвид Дейвис. Новият финансов министър Филип Хамънд пък уточни, че Великобритания ще напусне единния пазар. Хамънд обаче обясни, че страната му ще преговаря за достъп до блока. Премиерът Тереза Мей на свой ред смята, че за напускането на Лондон май ще му трябват ни повече, ни по-малко, а 6 години. С други думи - шикалкавенето продължава с пълна сила.
На европейците изглежда все повече им писва от британските претенции. А новото правителство, съставено от Мей, наля още масло в огъня. Решението скандалният бивш кмет на Лондон и един от най-яростните радетели за "Брекзит" Борис Джонсън да е новият външен министър предизвика смях през сълзи. Смях, защото Джонсън е възможно най-далеч от дипломацията от всички британски политици. Той неведнъж е показвал, че в поведението му преобладават емоциите, а не разумът. Именно това обаче предизвиква и сълзите на останалите. В дипломацията емоциите са забранени, тъй като могат да докарат тежко главоболие.
Цял свят продължава да гадае как точно ще се развие британската история с напускането. Засега Лондон продължава с увъртането и клинченето, а Европа гледа с подозрение на новия британски премиер. Студена, компетентна и решителна - такава я виждат европейците Тереза Мей. Преди дни бившият лорд канцлер и министър без портфейл в правителството на Камерън Кенет Кларк каза: "Тереза е дяволски трудна жена, но ние с вас сме работили и с Маргарет Тачър". Фразата се хареса на британците и Мей я превърна в мото на кампанията си. И разбирайки за победата си, тя заяви: "Кен Кларк ме нарече дяволски трудна жена. Следващият, който ще разбере това, е Жан-Клод Юнкер". Никой не се съмнява, че преговорите ще са тежки, още повече, че Мей е известна като труден преговарящ. Но тя също така е прочута и с прагматизма си. Кое ли ще надделее?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ