25 Април 2024четвъртък21:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

240 баби - хилави закони...

/ брой: 160

автор:Лозан Такев

visibility 180

Пак е сряда. Парламентарен ден. Работен ден за народните избраници... Като в оня виц от соца: "Ама всяка сряда ли ще работим!?"
Гласуване. В процедурата участват 111 депутати. От 240 народни слуги 111 са в залата. 111 души са на работа. Всички останали - по лични, партийни и други бизнес дела. А по народните дела гласуват само 111 народни представители. И това е практика. Колко пъти в залата са 80, 90 до стотина народни избраници. А по време на парламентарния контрол са не повече от десетина до двайсет души... От 240 по закона и българската Конституция в залата идват по-малко от половината. А като стане дума за намаляване на броя на народното представителство, всички в хор викат, че се нарушава правото на суверена.
Сега се надяваме народният референдум, ако въобще се състои, да подскаже броя на депутатите. При всички положения поне наполовина от сегашното число.
Още Захарий Стоянов е възкликнал на времето, че повече от 80 не бива да решават съдбините на народа... Позовал се е на народната приказка: "Много баби - хилаво дете..."
И сега по Конституция 240 баби правят хилави закони. А половината от тях така и не разбират, че са били в парламента. Ако потърсим сметка колко пъти са се изказали, колко пъти са присъствали, колко пъти са решили важен за народа и  държавата закон и въпрос...
Нали помните самият Бойко Борисов още в първия си мандат какво каза за народните представители - че са едни безделници и не пожела да отиде в залата да дава обяснения по исканото от народните представители питане.
По-крайните ги наричат хрантутници. Още по-крайните народни избиратели дори вече не гласуват, защото са отчаяни от факта, че хора като Ана Баракова ще им решава съдбата. Че хора като Цвети Караянчева ще ги учи на география и ще им казва Пекин чия столица е - на Китай или на Виетнам...
Не искам и да мисля, че ако бяха в парламентарната сряда не 111 души, а всичките 240 щеше да е по-добро битието ни, щеше да е по-стабилно управлението на страната, щеше да е по-щастливо живеенето ни в България... Не. Затова и се присъединявам към въпроса от референдума народните представители на страна като нашата, която се стопява всеки ден и час с по-няколко избиратели, да бъдат не повече от стотина души. Поне по-малко разходи ще има за новите им ежегодно сменяни превозни средства, кухненски  блокове, битови и санитарни условия, бонуси и всякакви привилегии на избраници, които на практика решават най-напред личните си проблеми и чак след това някой друг обществен или народен, лежащ от години въпрос...
Практиката най-добре показва колко народни представители са необходими на българското Народно събрание, където съединението прави силата на... депутатите.
Направете справка в канцеларията и ще видите как върви присъствието на всичките 240 законотворци по време на отделните сесии и заседания и ще се убедите сами колко трябва да бъдат в бъдещия парламент. За да гласувате правилно по време на предстоящия референдум... За да повярвате, че 240 народни представители са прекалено много баби за хилавите ни закони.  
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ