Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

"Море от любов"

Мария Нинова

18. Юли 2016 , брой: 161   655   0Целта на почти всички политици у нас е да бъдат харесвани. Да ги дават по телевизията. Да ги хвалят колко работа са свършили. Да си направят снимки с хората и да ги разпространяват в социалните мрежи. В последните години пиарите са на мода. Но в повечето случаи точно те окепазяват положението, защото не пращат шефовете си на проверени места, където ще са сигурни, че ще бъдат посрещнати "с хляб и сол".
Доказателство за това е появата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева на националния събор в Рожен, където бе бурно освиркана. Нали знаете, че там се събират хора от цялата страна? Посетителите нямат друга мисия освен да се любуват на богатството на традиционната българска култура. Не развяват сини, червени, зелени или шарени знамена, а трибагреника. Не провъзгласяват себе си за морален коректор. С други думи, никой не може да каже, че са платени. Да не говорим, че в последните седмици се спекулира с идеята Цачева да бъде кандидатурата на ГЕРБ за държавен глава. Без социологическо проучване завчера стана ясно как биха я приели. Заляха я с "море от любов". Във форумите заваляха веднага коментари. Някои се вайкаха, че не били там и те да се включат, типично по нашенски всеки се изказа по темата. Но култово беше изречението: "Твърде неуважително - би трябвало да я замерят с домати".
Властимащите трудно разчитат реалността. Затворени в своята черупка и обкръжение, не добиват ясна представа за народната любов. Дали си вадят изводи след подобни случки, не се ангажираме да дадем конкретен отговор. Но колкото повече си затварят очите за причините да бъдат хулени, толкова повече ще си дълбаем дъното.
В предизборна обстановка подобни прояви ще се засилват, но да видим до какво ще ни доведат през есента. Проблемът на общественото недоволство е, че не е съпроводено от реални действия. То свършва точно тогава, когато най-силно трябва да бъде изразено, а именно в деня на изборите.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"