24 Април 2024сряда08:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Те решават

/ брой: 162

автор:Мая Йовановска

visibility 1240

Демонстрацията на нагло поведение не е някаква нова проява за регионалната министърка Лиляна Павлова, въпреки че когато това не е "подходяща" форма, тя е мирна и широко усмихната. Отличничка на Борисов е все пак. Та Павлова миналата година преди местните избори "умно" и дума не обелваше по темата за цените на винетките, даже прогнозираше поевтиняване. След изборите обаче, както си е традиция за управленията Борисови, нещата обикновено се променят и истината излиза наяве. Продължението го знаем - цената на пътната такса беше рязко повишена. Тогава лицето Павлова се изцепи, че който не може да си купи винетка, да не ползва пътищата. Поскъпването пък оправда с ръста на заплатите. Как да й вярваме.
Последва обаче съдебно решение. ВАС отмени миналата седмица на първа инстанция постановлението на МС, с което беше увеличена цената. Мотивите на съда - постановлението е прието при пълна липса на обществено обсъждане, включително не е съгласувано с останалите министри. Друг мотив е, че няма финансова обосновка. По този повод Павлова отново "цъфна" в телевизора. Отхвърли категорично мотивите на съда. Заяви, че ще обжалва. Сукаше се, пенеше се, напълно възрази, че пари от скъпите винетки може да се връщат. И на по-висока инстанция да се потвърди решението, пак цените нямало да се намалят. Дето се вика, ако се наложи, управляващите ново решение ще вземат, но фъндък няма да ни пуснат. Нищо, че съдът е излязъл с решение, ние сме тия, които решават дали да се съобразят или не със съдебното решение. Туй е.
Токова впрочем е поведението на управляващите като цяло към съдебната система. Сякаш това не e друга власт, а някаква гарнитура, техен придатък. А декларациите за тъй необходимата реформа в съдебната система и за премахване на зависимостите в нея - са само шменти-капели. Затова не ги слушайте какво говорят, а гледайте какво вършат. Щото те решават.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ