28 Март 2024четвъртък17:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ привикаха Ненчев в НС, той защити началника си

/ брой: 164

автор:Юлия Кулинска

visibility 34

ПГ на ГЕРБ привика вчера в НС военния министър Николай Ненчев да обясни дали споделя тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че гарант за евроатлантическата ориентация на България са двама министри - на отбраната и външните работи, а премиерът подрива усилията им. "Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарантите на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината", заяви вбесен Бойко Борисов преди началото на заседанието на МС сутринта. Той припомни, че с военния министър са посетили всички бази, участвали са в много учения и абсолютно всички предложения, които се отнасят за НАТО, са минали и в НС и в МС.
На срещата с депутатите от ГЕРБ, явно за да запази поста си, Ненчев яростно защитил началника си. Той дори се отрекъл от Радан Кънев, заявявайки, че е министър на ГЕРБ, защото се е клел пред тях. Ненчев дори се извинил на управляващите с тезата, че някой се опитвал да го вкара в интриги. Журналисти си припомниха, че клетва министър изрече по време на националното събрание на ДСБ, но тогава се закле във вярност на Радан Кънев. Тогава думите му "Аз съм вашият министър!" предизвикаха бурни аплодисменти.
Пред депутатите от ГЕРБ Ненчев обяснил, че е в прекрасни отношения с премиера, не бил отправял никога критики към него и категорично се разграничил от Радан Кънев. Докато срещата течеше, из кулоарите на НС тръгна слух, че гербаджиите ще подсетят Ненчев да си подаде оставката. Депутати от различни партии се ослушваха и питаха: "Има ли вече оставка?" Колегите им от управляващата партия се усмихваха ехидно, че ще трябва да се почака още малко.
По-късно стана ясно, че военният министър е поискал спешна среща с лидера на ДСБ. "С изказванията си за Черно море Бойко Борисов подрони доверието на НАТО към България. Сега съзнава гафа и се защитава по гузен начин", обясни след разговора Кънев.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ