25 Април 2024четвъртък15:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ отказа обща декларация за ситуацията в Турция

/ брой: 164

автор:Юлия Кулинска

visibility 703

НС няма да изготвя обща декларация за ситуацията в Турция. За това са се разбрали ръководствата на парламентарните групи на заседание на председателския съвет при Цецка Цачева, стана ясно вчера преди началото на пленарното заседание.
Идеята за обща позиция беше лансирана от председателя на БСП Корнелия Нинова във вторник. "Дестабилизацията в Турция може да повлияe на целия регион. В парламентарна република, каквато сме, по такава тема, която изисква максимална консолидация за защита националната сигурност, има място една обща декларация на парламента", категорична бе тя.
Всички останали парламентарни групи обаче са отказали с мотивите, че "ситуацията в Турция е все още много динамична" и "че подобна позиция би могла да се счита за намеса на България във вътрешните работи на друга страна".
Според ГЕРБ декларация на НС не е необходима, заяви вчера сутринта в телевизионно интервю председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова. Според нея това се смята за намеса във вътрешната политика на съответната държава. "Една такава декларация би намалила възможностите и лостовете за по-нататъшна парламентарна дипломация, от която България ще се нуждае в бъдещите си разговори между нас и турската страна. Другото, което е, че ако има такава декларация, тя би следвало на подтикне и да даде импулс на правителството да си върши работата, а досега никой от политическите сили не съм чула да е казал, че правителството и институциите не са си свършили за момента работата", категорична е Грозданова. по думите й службите у нас работят добре и Турция трябва да продължи демократичния си път. Институциите ни трябва да се съберат, да обсъдят ситуацията и да излязат с обща позиция пред НС дали КСНС трябва да се събере, посочи тя.
Грозданова беше категорична, че посланикът ни в Турция Надежда Нейнски е постъпила правилно, като не е коментирала политически опита за преврат в южната ни съседка.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ