20 Април 2024събота06:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мистерии

В огледалния свят на двойниците

Според твърде любопитна теория всеки човек в света има поне 7 свои копия, които не са му роднини

/ брой: 166

автор:Альона Нейкова

visibility 2619

Никой не би могъл да посочи откога точно съществува традицията да се търсят двойници за известните. Знае се само, че доста политически и обществени дейци от миналото, а и сега често прибягват до услугите на хора, чиято визуална прилика с прочута личност е толкова голяма, че дори най-близките трудно ги различават. Специално подбрани, добре инструктирани и подходящо облечени "близнаци" по неволя заменят "оригиналите" по време на пътувания и публични събития, отвличат вниманието в нужния момент, "прикриват" стопанина си в случай на опасност или просто печелят добре...


Казват, че дори Васил Левски е имал двойници, с които си приличал като две капки вода. Твърди се, че българин и турчин били точни копия на Апостола на свободата. Двамата "близнаци" на Дякона навремето дори заблуждават полицията, която се опитва да залови истинския Левски.
Заради удивителната му прилика с криминален престъпник пък щял да бъде арестуван Елин Пелин. През лятото на 1947 г. Димитър Иванов Стоянов прекарва сърдечна криза и отива на бани във Вършец, след което се качва на влака за Видин. На гара Брусарци в купето влиза милиционер и се вторачва в разказвача от Шопско. "Пуснаха ли те най-сетне? Е, сега накъде?", пита пазителят на реда и го гледа подозрително да не би да е духнал от панделата. С красноречие Елин Пелин успява да го убеди, че освен външната прилика няма нищо общо с бандита.
А двойникът на Майкъл Джексън оглавява банда, покваряща невръстни деца. В продължение на доста години Кралят на попа е обвиняван в сексуални посегателства към най-малко 24 момчета. Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, едно от копията на Джако - Майкъл Джонсон, също получава обвинения в педофилия. За разлика от оригинала обаче, двойникът е осъден за деянията си на 5 години затвор.
Огледалният образ на кинозвездата Зак Галифианакис печели 250 хил. долара годишно. След като останат без работа, а някои и без съпруга, доста мъже изпадат в дълбока депресия. Точно това се случва и с жителя на Лас Вегас Тадеус Калиноски, който толкова много се отчайва от съдбата си, че спира да се бръсне и започва да дебелее. Обаче веднага, щом качва над 10 кг и се сдобива с брада, мъжът разбира, че новият му външен вид го е превърнал в копие на актьора Зак Галифианакис. И именно в това несретникът вижда шанса си и решава да го използва докрай. Сега Калиноски печели по 1000 долара за всяка своя няколкоминутна поява като двойник на холивудската звезда с гръцки произход. Но най-важното е, че близнакът на героя от филми като "Бърдмен", "Път с предимство", "Ергенският запой" искрено се забавлява със ставащото с него. Прекарвам луди нощи на празненства, за каквито дори не си и мечтаех. Смея се, без да спирам, часове наред. И това е най-хубавото, което някога ми се е случвало, откровен е Тадеус Калиноски, който за миналата година декларира доход от четвърт милион долара.
Копието на Джордж Клуни отказва $9000 за секс. Някои двойници на звезди често попадат в доста странни ситуации. Особено когато богатите хора се опитват да реализират сексуалните си фантазии с онези, които имат поразителна визуална прилика с кумира им. Точно това се случва и на Гари Тейд, чието сходство със звездата от "Спешно отделение" го поставя пред дилемата дали да приеме неприличното предложение на обсебена от актьора омъжена дама или да запази достойнството си. Двойникът на Клуни обаче категорично отказва, въпреки че щедрата 4-цифрена сума му е обещана лично от съпруга на влюбената в екранния образ жена. Мъжът от двойката с отворен брак иска да направи на половинката си специален подарък. Но несъгласието на копието на Джордж Клуни да задоволи прищявката на ексцентриците осуетява неморалните им намерения.
Приликата с Тони Бракстън води до затвор. Професионалният двойник на звездата трябва да е наясно, че не може да мами хората, представяйки се за известната личност без нейното изрично съгласие. Иначе може да осъмне зад решетките. Трина Джонсън-Фин знае всичко това и се опитва да играе по правилата: на уебсайта й и в други материали е посочено, че жената само копира известната певица. Но недобросъвестен мениджър решава да изкара пари на неин гръб, като обявява двойничката за оригинал. Феновете на Тони Бракстън се ядосват адски много още в първите минути на шоуто, щом виждат измамата, и започват да замерват Трина с различни предмети. Но кошмарът й не приключва с това: полицията незабавно я арестува, а промоутърът изчезва с нечестно събраните пари за "звездния" концерт. Въпреки многобройните факти, доказващи невинността на певицата, двойничката на световноизвестната изпълнителка е лишена от свобода цели 104 дни, а мъжът й също две седмици търка наровете. В крайна сметка съпрузите са освободени, но всичките им спестявания са похарчени за съдебни дела.
Цели 4 официални двойници има Сталин. Само един от тях обаче - 90-годишният днес артист Феликс Дадаев, чиято прилика с вожда на СССР е изключителна, може да замества Йосиф Висарионович и в четенето на доклади. Подготовката към тази "работа" продължава няколко месеца под зоркото око на ръководството на НКВД (Народния комисариат на вътрешните работи). На актьора с часове прожектират кинокадри със Сталин, карат Дадаев да копира с изключителна точност мимиката, жестовете, движенията, интонацията... И въпреки че съвпаденията във височината, носа и гласа са изключителни, ушите на "копието" и "оригинала" са доста различни. Гримьори не само преправят визуално органа на слуха с помощта на лепенки с цвета на кожата, но и научават двойника на Сталин при нужда да го прави напълно самостоятелно, доста бързо и сръчно. Характерните дълбоки белези по лицето на Джугашвили се пресъздават по физиономията на "заместника" му с помощта на четка с железни зъбци, която се притискала в предварително нанесения на кожата фон дьо тен.
Автомонтьор копира Ленин на Червения площад в Москва. Всичко стана случайно, твърди 54-годишният Сергей Соловьов. Преди време той си пуска брада и мустаци. Но щом се появява в този вид пред колегите, те ужасено възкликват в един глас: "Владимир Илич възкръсна!" А от началството двойникът на бащата на Октомврийската революция получава ултиматум: "Обръсни се или ще бъдеш уволнен!" След това още десетина години Соловьов не смее да прави каквито и да било експерименти с окосмяването по лицето си. После обаче попада в интернет на сайт, обединяващ хора, приличащи на известни личности. Така започват да го канят на различни прояви. Понякога за цял ден успява да спечели колкото да хапне нещо. Има случаи, когато хонорарът за участие в корпоративен купон е доста добър. Рекордната печалба на двойника на Ленин досега е равна на 14 000 рубли за час (малко повече от 200 евро). За едно лято Соловьов успява да събере пари за кола, която подарява на сина си, сега строи вила.
Трима истински "клонинги" на Путин са известни досега. Но най-голяма прилика с руския президент има китаецът Ло Юанпин. Копието на Владимир Владимирович с дръпнати очи е открито от вездесъщи репортери в селцето Лунцзюй, разположено в провинцията Анхой. За да се изхранва, 49-годишният двойник на държавния глава е принуден да обработва ниви, затова изглежда доста по-възрастен от реалното. Едва забележимо се усмихва, когато го наричат "братът на Путин". И се надява, че тази неочаквана популярност ще му помогне да си намери спътница в живота. Много е трудно сам да се грижа за себе си и за стопанството, понякога направо не смогвам, откровен е азиатският В.В.П. Вниманието към него и голямата слава го карат да си мисли, че ще може кардинално да промени живота си. Ло Юанпин вече търси спонсор, за да направи собствено ток-шоу.
Двойник на Горбачов кара такси, рисува картини и ги продава на пасажерите. 60-годишният жител на украинската столица Владимир Михайлов също така не крие, че благодарение на приликата си с бащата на перестройката е станал майор. Докато бил военен, обадил се по телефона на началника си и му заговорил с гласа на Михаил Сергеевич. Обаче преди да разкрие, че се шегува, връзката прекъснала. Командирът се стреснал, но като разбрал какво всъщност е станало, се ядосал и изпратил Михайлов на Чукотка, като заедно с това го повишил в чин. Владимир успява да се запознае и с истинския Горбачов. Решава да прави пародии на президента на СССР, но иска да го помоли за разрешение. "Правете каквото искате!", отсякъл великодушно известният политик. И двойникът му превръща таксито си в персонален театър, където демонстрира приликата си с Горбачов на клиентите си, но само с тяхното изрично съгласие.
За най-добър клонинг на Брежнев е признат 73-годишният московчанин Борис Макаров. Той не само има изключителна визуална прилика с генсека, но и говори досущ като него. И вече над две десетилетия успява да припечелва от това. Иначе двойникът на Леонид Илич е професионален пилот, пенсиониран по болест. Оцелява през 90-те именно благодарение на умението си да прави добри пародии. Изявява се дори пред бившия началник на охраната на Елцин - Александър Коржаков, и съветника на президента Виктор Черномирдин. Богаташи и дори бандити го канят на купоните си, обичат да се снимат с него или просто настояват да вечерят с двойника на Брежнев, като му плащат за "услугата" според "тарифата" - поне 500 долара. Най-голям хонорар - $3,5 хил., получава от президента на голяма фирма за участие в новогодишно парти. А за участието в реклама, където се снима с известния кинаджия Александър Панкратов-Чорни, за час и половина работа взема хиляда и петстотин долара.
В образа на Тимошенко напоследък най-често може да се види 25-годишната Ина Приходко. Пристига в украинската столица от градчето Чернобай, разположено в Черкаска област. Като студентка започва да участва в шоуто КВН (Клуб на веселите и находчивите). Веднъж, докато се подготвя за поредната игра, чува изявата на Юлия Владимировна и започва да я имитира. Няколко дни по-късно се представя и пред публика като двойничка на бившата министър-председателка на Украйна. Следва лавина от покани за участие в различни прояви, пътува с пародийната си програма дори до Франция, Германия и Италия. В някои села обаче възрастните хора вземат Ина Приходко за истинската Тимошенко и й връчват дебели папки с подписка за прокарване на газ и молби за социални помощи. Артистичната дама стига и до полуфиналите на шоуто "Украйна търси талант", снима се и в киното. Но отказва да посочи сумата на хонорарите си, като обаче отбелязва, че цените й за 10-минутен монолог в образа на Тимошенко са съвсем достъпни, а когато се налага, прави и отстъпки. Истинската лейди Ю. знае за съществуването на двойничката си, но двете дами още не са се срещали.
Копие не на един, а на двама президенти е актьорът Гарик Бирча, който с еднакъв успех се превъплъщава в образа и на Виктор Янукович, и на Виктор Юшченко. Всичко започна от имитации на родители и учители, после участвах в КВН. Когато започнах да се занимавам професионално с актьорство, политиката превзе абсолютно всичко и затова избрах тези два образа, откровен е Бирча. И споделя, че не само внимателно наблюдава какво и как казват персонажите му, но и как са облечени. Е, не може да си позволи костюми от Brioni, купува си прилични сака и панталони от украински шивашки фабрики. Гарик с намигване признава, че и той много обича властта и много би искал да си намери половинка със същите интереси като неговите, за да може при необходимост да стане достойна първа дама.
Наскоро трима млади британци - Ним Джини, Хари Инглиш и Терънс Манзанга, взривиха интернет с проекта си, наречен Twin Strangers (Непознати двойници). Създателите на сайта твърдят, че всички желаещи с помощта на специално разработена програма може да намерят свои копия. Авторите цитират и любопитна теория, според която всеки човек в света има поне седем копия, които не са му роднини. За да разберете дали това наистина е така, достатъчно е да качите своя снимка на https://twinstrangers.net. Или пък останете с убеждението, че сте единствен и неповторим...

Един от четиримата официални "близнаци" на Сталин

Трудно ще познаете истинската звезда Зак Галифианакис

Тимошенко и двойничката й Приходко

Приликаа с Ленин е безспорна



Дебелият Ди Каприо рекламира руска водка



Руският двойник на Леонардо ди Каприо - 33-годишният Роман Бурцев, намери поредното си амплоа в реклама за водка. След като се изяви в сезона на Оскарите и откри свой профил в инстаграм, московчанинът се впусна в промоцията на водката "Пять озер" ("Пет езера"). В нея руският "близнак" на холивудската звезда, наричан още "дебелият Ди Каприо", се отегчава от компанията на атрактивната си приятелка, зарязва я, качва се на лодка в компанията на бутилка водка от споменатата марка. Дикторският текст разяснява, че Ди Каприо-менте кара фалшиво BMW и говори по айфон-менте в компанията на фалшив супермодел. Но някои неща не могат да бъдат имитирани - като рекламирания от Роман концентрат.
По време на връчването на наградите "Оскар" Бурцев бил попитан от журналисти дали завижда на Лео за златната статуетка. "Това е само парче метал. Ди Каприо няма най-важното нещо в живота, свое семейство!" - отсякъл руснакът.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ