20 Април 2024събота09:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

10 препоръки на диетолога

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 79

1. Хранете се в определени часове, минимум три пъти на ден. Хапването сутрин и на обяд не бива да се пропуска. Защото вечерта човек е прекалено гладен и организмът му компенсира с приемане на наднормени количества храна. Така се зарежда с повече енергия, и то във време, когато няма как да я изразходва.
2. Намалете готварската сол. Вкусът на ястията може да се постигне с диетичната сол, която се купува от аптеките. Опитайте се да привикнете към по-безсолни храни.
3. Бъдете бдителни за т.нар. скрити мазнини, които някои храни коварно предлагат. Това са чипсът, пуканките, снаксът, бургерите. Не случайно американците ги наричат "джънк фут", меко казано - нездравословна храна.
4. Ограничавайте до минимум "невидимите" захари. Има ги в доста газирани напитки, сокове, други готови храни.
5. Внимавайте при кулинарната обработка на храната. Ястията трябва да се задушават, да се пекат или да са варени. Но не е разумно да се дава предимство на пържените храни.
6. Не пренебрегвайте супите. Правилно е да има супа всеки ден. Най-полезни са постните зеленчукови бульони. Те са добра алтернатива на сандвичовото хранене.
7. Осигурявайте си риба. Тя може да е основно ястие поне 2 пъти в седмицата.
8. Изпивайте по чаша минерална вода преди всяко ядене. Тя разрежда стомашния сок, създава известно чувство за ситост.
9. Внимавайте с алкохола. Той също притежава скрити калории. Има и неприятната способност да отваря апетита. Може да променя обмяната на веществата в неправилна посока и да товари черния дроб.
10. Заради здравето и стройната си фигура ограничавайте до минимум консумацията на компоти, сладка и туршии. Яжте сурови плодове и зеленчуци. За десерт вместо сладкиши предпочитайте чаша пресен плодов сок.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ