19 Април 2024петък23:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джуги пропуска Евро 2011

Пращаме само 4 гимнастици и 1 жена в Берлин

/ брой: 74

автор:Владимир Николов

visibility 1096

Състезаващият се президент на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев-Джуги няма да участва на европейското първенство по спортна гимнастика в Берлин, което започва в понеделник. 38-годишният пловдивчанин, носител на 4 олимпийски медали и 4 световни титли, от дни изпитва силни болки в рамото. "Събудих се една сутрин и просто не можех да движа ръката си. Минах няколко прегледа, в това число и при известния травматолог д-р Тони Георгиев, и те показаха частично разкъсване на бицепса, малка фрактура в ставата и стари кисти. Лекувам се медикаментозно и с физиотерапия. Вече съм по-добре, но няма да участвам на европейското. Не искам да рискувам. Спортът ни е травматичен, но сега просто ме е страх и предпочитам да се готвя за световното, за да гоня там олимпийска виза", заяви най-именититят ни гимнастик.
Живеещият в САЩ Еди Пенев също отпада от състава, защото е с гипсиран крак. За Берлин обаче ще пътува Филип Янев, който се лекува от грип. "Вече нямам температура, но и тонус нямам още", поясни Янев, който беше на път да се отказва, но се готви да играе многобой на европейското. На 6-те уреда ще се пуснат още Велислав Вълчев и Ярослав Вовк, а Александър Батинков ще играе само на 3 или 4. В многобой при жените ще участва и единствената ни представителка Ралица Милева. Отборът бе 7 дни на лагер в Гърция, заради студа в залите у нас.
Йовчев допълни, че след европейското ще бъде готова националната зала по гимнастика на стадион "Раковски". "Министър Нейков обеща, че ще преведе парите до 20 дни. Около  400 000 лв. е стойността на уредите и 100 000 лв. за  хотелската част. До момента залата струва 1,6 млн. лв. Общо ремонтът ще надхвърли 2 млн. лв., но ще имаме страхотна модерна база за световното през октомври. То е най-важно за нас, защото е и олимпийска квалификация", каза още Джуги. До момента шампионатът остава в Токио, въпреки катастрофалното земетресение там, заради което вече беше преместено световното първенство по фигурно пързаляне.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ