25 Април 2024четвъртък20:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Най-страшната война

/ брой: 167

автор:Петра Ташева

visibility 1539

Днес светът живее в най-страшната война! Не знаем кога, къде ще ни изненада смъртта. Може да е в превозно средство на земята, може да е във въздуха, може да е в магазин, на стадион, на театър, в концертна зала. Може да е навсякъде. Тази война няма граници, няма фронт, няма войска, няма главнокомандващи, няма точно определено място... Всички сме нейни потенциални жертви, а убийците са до нас, с нас и във всеки момент може да ни се случи непоправимото. Докъде стигна човечеството!
След всичките си епохални постижения в науката, техниката, изкуствата, спорта, то сега е изправено пред една джунгла от атентати и принудителни катастрофи. Настръхнало е пред най-страшната, пред най-трудната, най-тежката убийствена война, чийто край не се вижда. Защото всеки ден има ужасяващи случаи, в които загиват съвсем невинни хора. Всеки ден ни заливат такива страшни новини за кръвопролития със смърт по земята, че всички обезумяваме от страха, от ужаса, от шока. Масовата смърт на публични места най-често е причинена от различни неразумни, "луднали", "психясали" хора, които действат съвсем изненадващо. Достатъчна им е една бомба, един шмайзер, един камион, за да причинят смърт на много хора. А техните жертви са мъже, жени, деца, несвързани с неразумните им и необясними цели. Какво искат тези нови терористи? Какво постигат? И кои са тези нови луди, които подстрекават убийците по света? Безсилни са управниците, безсилни са политиците, държавниците, безсилна е армията! Полицията не се справя с тези неочаквани катастрофи, причинени от толкова много обезумели камикадзета. Отчаяние е обзело хората по света. С тези жертви са  обезсмисля всичко, което се прави от хората. И всички се питаме: няма ли да има спасение от тази нова и безумна война? Защо държавите не затворят границите си поне временно, докато настъпи вразумяване на хората?
Оръжие всякакво се продава свободно и навсякъде. Слаб и непрецизен е контролът на тези, които разполагат с оръжие. Филми, книги, електронни игри - всичко настройва към нападения, агресия и жестокост. Психично болни хора се разхождат свободно. Наркотици, религии и секти вербуват слаби, болни, необразовани и ги правят зависими. Използвани са като "ръце" за коварни и кървави планове.
Нужно ни е всеобщото обединение, всеобщото  съгласие на държавниците по света, за да се вземат изключително строги мерки против безразборното пътуване и заселването кой къде свари на земята. Ето докъде доведе това безконтролно отваряне на държавните граници - до своеволия и престъпления, до убийства, разруха, палежи и разпространяване на смъртоносни болести. Човечеството не е готово да приеме да живее с новите "граждани" на света! Може да се окаже, че това е поредната безсмислена химера! Само големите учени, великите писатели и мислители, гениалните откриватели, гениите в областта на спорта и изкуствата са истинските граждани на планетата Земя. Техните творби са послания за мир, за действен хуманизъм, за възпитание в най-светлите идеали на всички времена. А сегашните "герои" на разрухата, на убийствените атентати, само доказват падението, безумието на днешното време! Нужна ни е отново енергичната намеса на най-светлите умове на човечеството! За да се вразумят "лудите", които побъркват света.                                                                                     
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ