19 Април 2024петък12:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Провокацията Н.

/ брой: 168

автор:Валентин Георгиев

visibility 1069

Когато нещо не ти е съвсем ясно, по-добре да си мълчиш, защото създаваш още по-големи проблеми, а и ставаш смешен. Та така и с папагалските повтаряния на военния министър-земеделец Ненчев, че "навлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност е провокация с неясна цел".
Коя точно зона на отговорност нарушават, господинът не уточнява. Явно не пресичат българската граница, което би било квалифицирано като престъпление - такива факти не са известни. Ако имаше данни за нарушаване на въздушното ни пространство, управниците ни да са оревали света и "партньорите" от НАТО! Очевидно Ненчев си заработва своя си "зона за отговорност", заради което му се плаща да всява страхове, несигурност и съмнение. А известно ли му е, че по подобен начин, просто казано, има и други държави, които също имат зони на отговорност и си ги следят. И че в международното пространство прелитат и чужди самолети, вкл. руски. Ама имало неразбория в организацията на пътническите трасета. Да се е чуло нещо подобно от РВД? Не е, та не е ясно защо се налага Ненчев да вдига нашия самолет да ги прихваща и да "гори" и без друго оскъдния ни ресурс.
Нека обаче оставим настрани глупостите на министъра. Видно е, че той продължава да отклонява вниманието от поведението на истинската държава-агресор! Защото голямата заплаха за страната ни е на югоизток, не на изток. Миналата година например Турция е нарушила гръцкото въздушно пространство над 50 пъти (!), а Северен Кипър все още се води окупирана територия. Така че с такъв военен министър, който търси враг, дето го няма, по никакъв начин българите не могат да са спокойни, колкото и да ни приспива с приказки за обратното. Самият той е най-голямата провокация с безотговорните си изявления, както и т.нар. реформатори около него, които с 5-6% вот заграбиха най-важните министерства. Сега се пънат да провеждат чужда политика и зорлем да ни вкарват в измислени конфликти.
   
    

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ