26 Април 2024петък13:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Маратон в 111 точки

/ брой: 170

автор:Деси Велева

visibility 60

Предваканционно Столичният общински съвет реши да отчете голяма дейност. Той си е поставил амбициозната задача да обсъди, одобри или отхвърли точно 111 точки - двойно, дори тройно повече от обичайното, а и от допустимото. В три поредни дни различните общински комисии са затрупани от десетки доклади, които членовете им едва ли имат време да отворят, камо ли да разучат и осмислят, да направят предложения или да дадат разумни доводи за отхвърляне. Минути преди началото на сесията на СОС днес някои от съветниците ще са принудени на извънредни заседания на комисии да продължат да гласуват къде съзнателно, къде механично важни решения.
Дали затрупването с проектодоклади на 60-те общинари е административно или политическо решение? Дали е само начин за претупване на работата или опит да се скрие между другите някой важен доклад, който на редовна и спокойна сесия би заслужил широко внимание и би извадил нечия кирлива риза на показ?
Заседания на общинския съвет по 4-5 часа не са прецедент, но не са и практика. И обикновено са следствие от един или най-много два доклада по щекотлива, деликатна тема. Едва ли обаче днес съветниците ще могат с ръка на сърцето да кажат, че в рамките на един ден са в състояние да обсъдят и приемат стотина точки и решения за застрояването на жк "Дружба", за новия борд на директорите на Центъра за градска мобилност, за предоставянето на 141 млн. лв. на частен транспортен оператор, за приватизация на общинска собственост, за избор на членове на Съвета на директорите на автотранспорта и електротранспорта и т.н.
Кметството не дава добър пример за прозрачност при вземането на решения и поемането на отговорност. Но там си оставят вратичка да оправдаят бъдещ гаф, неминуемо произтичащ от "бързото заседание".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ