26 Април 2024петък17:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП дава 100 дни на столичния зам.-кмет по транспорта

/ брой: 171

автор:Деси Велева

visibility 91

Общинските съветници от БСП дадоха 100 дни кредит на доверие на новия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев и на новите шефове на Центъра за градска мобилност Никола Рогачев и Христиан Петров. Червените обаче изразиха съмнения във възможностите на младите хора, които нямат практически опит в транспорта. Искрено се надявам кметът Йорданка Фандъкова да не сбърка за пореден път в избора си, защото от едната крайност залитна в другата и търси чисти като бял лист хора, за които обаче не се знае дали ще се справят с този тежък ресор, коментира лидерът на левите в СОС Калоян Паргов. Той коментира и думите на Крусев, че сред приоритетите му ще бъдат пешеходците и велосипедистите. Новият зам.-кмет започва с пешеходците, но трябва да се фокусира върху ЦГМ, транспортната схема и наболелите проблеми, заяви Паргов. Той припомни, че скоро няма да могат да се карат колела под наем в центъра на София заради спирането на процедурата за концесия заради обжалване.
БСП предлага паркирането да се извади от дейностите на ЦГМ и да премине към зам.-кмета Дончо Барбалов. Така приходите от 15-20 млн. лв. годишно ще отиват в бюджета и ще се насочват към подобряване на инфраструктурата на крайните квартали, заяви Калоян Паргов. Левите ще поискат и оттегляне на доклада за концесия на спирките, а рекламите, които се предвижда да са част от нея, да се прехвърлят към ЦГМ, който да генерира приходи и да компенсира липсата на такива от паркирането.
Междувременно общинските съветници отказаха да закрият Центъра за градска мобилност по предложение на червения съветник Борис Цветков.
Новият шеф на ЦГМ Христиан Петров заяви, че ще продължи въвеждането на синя и зелена зона в някои квартали на София, защото това е мярка, с която се въвеждал ред в паркирането.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ