25 Април 2024четвъртък07:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Обединителят не прави съединението

/ брой: 172

автор:Лозан Такев

visibility 175

Има политици у нас, които много искат да станем президентска република, а ако и те са държавният глава, ще е най-правилно. Но България е парламентарна република. Засега. А на сградата на НС пише "Съединението прави силата". Прави ли съединението силата в републиката? Това ще кажете вие, драги сънародници и поданици, а защо не и избиратели, или просто електорат...
Напоследък зациклихме около темата за бъдещия обединител на нацията. Всички искат да предложат за бъдещ президент Обединителя! От ГЕРБ го имат. Но го държат в тайна. Техният играч бил обединител. Яли сме им попарата. И реформаторите готвят своя обединител. Какъв ще е, като те самите трудно се обединяват! ДПС - също. Колко подобни нему партии се пръкнаха. И всички имат своя обединител. Патриотите няма как да не предложат такъв също.
В дясно - обединител. Общ. В ляво - колкото искаш. Всички са обединители. Е, не на нацията, но на нещо. Някои искат отново да предложат онзи, който първо иска 800, за да обедини исканията си относно имоти, гори... Като монарх беше премиер. Сега защо да не стане и държавен глава? Пак като монарх. Ще обединява републиканци и монархисти. А чистата и свята република на Апостола отново ще е в опасност. Не са малко и жените - обединяващи някого и нещо в името на избирателя...
Събират се партийци да предлагат непартийни кандидати!? Искат да ни внушат, че партийните не стават за нищо! Та търсят непременно безпартийни за президентската битка! Видяхме го на десетки срещи и разговори, на конференции и събрания...
Какъв обединител! Какъв общ ляв или десен кандидат! Как левият ще обединява десните? И обратното. Уникална държава! Уникална кампания!
Сякаш досегашните президенти бяха обединители. Кого обединяваше Желю Желев, светла му памет? Сините - неговите - му изгориха книгата, проклеха дъщеричката му. Червените не му простиха, а съпартийците му се гавреха с рождения му ден от площада. Помните какви ги говореше Едвин Сугарев... на един далечен трети март. Петър Стоянов сам се нарече седесар и като президент. А ние го приемахме за обединител! Георги Първанов дори разедини собствената си партия - столетницата, направи своя трибуквена партия като обединител на нацията! Какъв обединител беше Росен Плевнелиев! Ама изкара пълен и "успешен" мандат.
Не се заблуждавайте, драги поданици и сънародници. Обединител няма как да се яви на бъдещите избори. Просто е необходим професионален политик, опитен, интелигентен поданик. Човек, мислещ по-социално и търсещ механизми да превърне и България в социална държава. Ще спечели мястото си на "Дондуков" 2 най-много с 2% и ще си кара мандата като предшествениците си. Не мечтайте за обединител, а поне за по-умен, по-приемлив и достоен българин, който няма рязко да ни връща в миналото, нито рязко да ни тласка в неясното бъдеще. Няма как да е откровено и истински и с НАТО, и с ЕС, и с Русия, и с България, и с Турция, ако щете - все пак ни е съседка.
Отдъхвайте и през ноември направете верния избор. Защото на парламента пише "Съединението прави силата", а все още сме парламентарна република.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ