18 Април 2024четвъртък22:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проф. Стефан Данаилов:

Някои искат лидерката да е кукла на конци

/ брой: 178

автор:Велиана Христова

visibility 209

- Ламбо, защо реши да оповестиш в един сайт, а не пред партийна аудитория, чисто вътрешнопартийни проблеми - че в ИБ хора като Асланов и Бриго Аспарухов водят война срещу Корнелия Нинова? Не ти се дава възможност да кажеш тези неща в ИБ, в Националния съвет, пред партийния вестник?
- Няма значение по какъв начин, хората знаят какво съм казал, да не го повтарям. Това е плод на изповед, не е плод на някакви записи и прочее. Аз съм насъбрал впечатления, кой ще ме спре да ги кажа пред Националния съвет? Ето, аз вече ги казвам нещата, да ги чуят хората.
- Въпросът е защо не говориш пред партийната аудитория, а пред странични медии, които подемат темата и раздухват скандала?
- Не съм си мислил изобщо за медиите, аз този сайт не го знаех какъв е даже. 
- Как виждаш нещата оттук нататък? Те са сериозни, както ти ги представяш.
- Сериозни са, защото това е един вид предупреждение какво може да се случи. Ако прочетеш добре какво съм казал, ще разбереш.
- Веднага обаче ти казаха, че това е ново задкулисие, Юрий Асланов реагира, че интервюто е поръчково. Как ще коментираш? И как виждаш пречистването оттук нататък? Как ще мобилизираме хората за избори. Как да се извлече полза от това, което си казал? Тези 50 000 на Бузлуджа не знаеха какво се случва във върховете на БСП, сега знаят. Добре, оттук нататък какво им казваме, как БСП ще стигне до пречистване и до мобилизиране?
- Трябва да се стегнем и да го направим, трябва да спре тази безобразна работа.
- Мислиш ли, че изнасянето на конфликта по този начин може да спре разрастването му? Не работи ли това точно наобратно?
- Ти като си решила, че работи обратно, аз какво да направя.
- Не съм решила нищо, теб искам да чуя, защото излиза просто, че някакви кланове се бият вътре в БСП.
- Ами, те се бият, и това трябва да се знае. За да приключи. Нали това нещо трябва да се каже, за да се знае какво реално става.
- Т.е. казваш, че няма никакво задкулисие, както веднага заяви Юрий Асланов?
- Кое е задкулисие, бе? Аз никога не съм се занимавал с такива работи, със задкулисия. Като говори, че е поръчково, нека си говори. Поръчково! Как пък не!     
- Ти си авторитет в партията, ти самият ще продължиш ли тази битка?
- Разбира се. Като изляза, ще им го изговоря това пак, как иначе. Това го знаят всички в бюрото.
- Големият въпрос е какво правим оттук нататък.
- Ами това трябва да се види, да се обсъди. Ти не ги ли виждаш хората, ами това са клан до клан. Аз отдавна не съм бил там, ама сега, бидейки на 4-5 заседания, виждам за какво става въпрос. Какво е това, да изнасяш по тоя начин в "24 часа" това, което си говорим в бюрото?! Кога го е имало това нещо?!
- Обикновените членове и симпатизантите на БСП не искат да има във върхушката на тази партия такива неща. Те се интересуват каква политика води БСП.
- Ами хайде сега да ги лъжем хората, тя затова е на този хал партията, от 25 години тази партия е съсипвана систематично. Да вземем вътре по окръзи, по райони - страшна работа! Тръгна сега една жена да върши една дейност - амбициозно, умно - и почнаха! Да я бламират. И то най-близките до нея.
- Нали това са хората, които тя избра в бюрото, каква им е логиката да вървят срещу нея?
- Ами ето това е. Точно това е, което казвам - че искат да е кукла на конци. Оттук нататък какво правим? Трябва всички да го направим, не мога да го направя аз един човек. Като го казах тези неща, не съм имал предвид партийни някакви цели. Това е просто един разговор. Аз съм обзет от това, което се случва в последните 10-15 дена. Аз не съм в София, сега съм изолиран, мене ме боли за партията. Щото те не мислят за партията, мислят за своите интереси!
- Мен ме притеснява дали изнесените факти няма да попречат на самите избори, на успеха на БСП в тези избори.
- А какво, да ги лъжа? Нали човек трябва да бъде мотивиран да тръгне да върши някаква работа в бъдеще.
- Не съм убедена, че те ще спрат, дали няма напротив, след интервюто ти да се активират още повече?
- Има и други начини.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ