26 Април 2024петък22:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ламбо проговори за кампания срещу Нинова

Заподозрените за опозиция отричат, че искат да цепят партията

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 2499

Единственият зам.-председател на БСП Стефан Данаилов проговори пред електронен сайт за кампания, която тече в момента срещу лидера на партията Корнелия Нинова. Той обяви, че кръгове в ръководството на левицата активно работели за налагане на президентската кандидатура на омбудсмана Мая Манолова, въпреки че лидерът Корнелия Нинова подкрепяла ген. Румен Радев.
Данаилов обясни, че цялата интрига около издигането на Манолова може да доведе до разцеплението на партията и е целенасочен удар срещу Нинова. По думите му президентската номинация на омбудсмана се лансира от кръга на социолога Юрий Асланов и Бриго Аспарухов. "Ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент. Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая?", коментира Данаилов. И допълва, че пловдивската и варненската организация на БСП подкрепят Корнелия Нинова в желанието й да издигне Румен Радев, но софийската организация клоняла към Мая Манолова. Според Ламбо в цялата завера зад Мая Манолова е намесен и Сергей Станишев, който "може би мечтае" да стане отново лидер на БСП. Зам.-председателят на социалистите заяви, че е получил "гнусен" смс от Манолова с текст "Престани да ме заливаш с помия!" Той призна, че много го е заболяло от написаното.
Интервюто на Данаилов стана причина за стотици коментари и последваха ответни реакции. Няколко часа след неговата поява Юрий Асланов коментира, че е бил изненадан от изказванията по негов адрес. "Нямам обяснение, но ще го поискам. Не съм склонявал Мая Манолова. Казал съм си мнението за кандидат-президент и не знам какво е провокирало Стефан Данаилов да говори по този начин". Във вчерашния брой на в. "Сега" Асланов коментира, че БСП не е единна и хомогенна общност. На въпрос "чия кандидатура в крайна сметка е ген. Румен Радев" социологът отговаря "двама лидери отговарят на този въпрос приблизително по един и същи начин - Корнелия Нинова и Георги Първанов. Не зная каква е истината". Според него в партията се оформя неприятно убеждение, че кандидатът е натрапен отвън. На въпрос пък възможно ли е БСП да стигне с Радев до балотаж, Асланов отговаря: "Е, стават и чудеса".
Мая Манолова също реагира. Тя избра за трибуна фейсбук страницата си, където написа, че е внушение желанието й да разцепи БСП. Тя пусна и пълния текст на смс-а до Ламбо - "Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството".
Лидерът на БСП в София Калоян Паргов също коментира случващото се. "На 14 август има заседание на Националния съвет. БСП трябва да спре да вади портретите си публично и малко да се умирят всички. В момента има нужда от спокойствие", заяви той. Без значение как ще протече дебатът на пленума, след това всички трябва да работят за избраната кандидатпрезидентска двойка, смята Паргов.

Румен Радев чете и слуша всичко

Генарал Румен Радев обяви чрез профила си във фейсбук, че "чете и слуша" всичко. "Чета и слушам по мой адрес невероятни упражнения на теми: лъжец, разцепник, дезертьор, кариерист, комунист, човек на "Козяк", шпионин на Кремъл, дори държавен изменник", написа ген. Радев над прикачената част "Денят на Страшния съд" от "Реквием" на Моцарт. "Попрището на безотговорното бръщолевене ми е непознато, но не мога да отрека проявените въображение и изобретателност. Понякога всичко звучи толкова убедително, че самият аз съм на ръба да загубя пространствена ориентировка кой съм всъщност", посочи генералът. Той не дава публични изявления, защото като военен няма право да говори без разрешение на началниците си. Радев обеща да отговори на всички въпроси, след като бъде освободен от върховния главнокомандващ.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ