26 Април 2024петък14:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Камъните падат

/ брой: 180

автор:Светла Василева

visibility 234

Имаше такава песен в зората на промените. Камъните падат от небето... Четвърт век по-късно изпятото не само, че не е забравено, но се е превърнало в реалност, която живеем. Само дето, вместо камъни от небето, тухли падат от строежи. Пробиват предпазните тунели за пешеходци и се пръскат по тротоара. Последният случай беше миналата седмица в центъра на столицата на ул. "Алабин" между двете инспекции за строителен контрол - националната и регионалната. Дни след инцидента инспекторите ще започнат проверка. Само че следите вече са заличени, остатъците от тухли почистени, пешеходният тунел поправен. Табели пак няма.
Проверки "след дъжд качулка" са само за отчитане на дейност. Те работа не вършат. Ако имаше жертви, какво като инспекторите ще наложат глоби, а и ще наложат ли, след като гафът вече е заметен? Нима на същата улица съвсем под носа на инспекцията не рухна сграда, която отне два човешки живота? И какво се случи за десет години - нищо! Наказани няма. Вчера пропадна багер и продъни жилищна кооперация. Пак в центъра на София. "Видими резултати", гарантирани знаете от кого. А вие се пазете. Тухли падат от строежи, багери пробиват къщите. Гарантът е все същият.

 



 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ