24 Април 2024сряда11:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП настоява Цачева да свика парламента за "Белене"

/ брой: 181

автор:Мария Нинова

visibility 1154

БСП иска Цецка Цачева да свика извънредно заседание на Народното събрание за проекта "Белене". Това заяви говорителят на парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Искането на социалистите идва от това, че премиерът Бойко Борисов води разговори за АЕЦ "Белене", но парламентът на 29 март 2012 г. наложи мораториум върху проекта. "Държавата, в която премиер е Бойко Борисов, е парламентарна република. Изключително несериозно е да се водят каквито и да е разговори с каквито и да е потенциални инвеститори в ситуация, в която има мораториум върху този проект", категоричен бе Бойчев. Депутатът заяви, че БСП приветства поредното преосмисляне на проекта от Борисов в посока на неговата необходимост за България. Арбитражният съд в Женева постанови страната да плати 550 млн. евро за произведеното досега оборудване за централата. По думите на Бойчев нарастването на дълга допълнително нажежава страстите.
Явор Куюмджиев заяви, че социалистите винаги са били постоянни в намеренията и позициите си относно "Белене". Предлагаме отново изцяло нашата експертна помощ с познания и контакти, за да може този важен за България стратегически енергиен проект да се осъществи, каза Куюмджиев.
ДУМА припомня, че в средата на юли социалистите внесоха в деловодството на Народното събрание проект за отмяна на решението за спиране на строителството на АЕЦ "Белене". Проектът беше спрян през 2011 г., след като Министерският съвет внесе това искане в Народното събрание. Причината, която изтъкна правителството, е липсата на финансови средства за реализацията.


Борисов не е извоювал парите за границите


Илияна Йотова разби пиар акциите на Борисов, че той е извоювал парите за границите. "Срамота е, че 2011 г., когато трябваше да се защитава бюджетът на България по тема граници и убежища, се допусна смешната сума от под 100 млн.евро за охрана на границите и сигурност", посочи Йотова. По думите й когато се е правила годишната финансова рамка през 2012 г., тогавашното правителство не е успяло да защити допълнителни суми. "Не ме убеждавайте, че допълнителна сума от 6 млн. евро ще реши нашите проблеми. Ако не беше нашата намеса в ЕП, България и Румъния въобще нямаше да фигурират в общата политика за охрана на границите, защото позицията беше, че ние се подразбираме", обясни Йотова и допълни, че документът е бил направен само за Шенгенска Европа и е изключвал България, Румъния и Хърватия.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ