26 Април 2024петък21:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Водевилни игри

/ брой: 181

автор:Валентин Георгиев

visibility 1258

Татяна Дончева, чието Движение 21 гравитира около статистическата грешка, се връцна и с престорена гордост на недооценен политически колос обяви, че "напуска преговорите" с БСП за общ кандидат-президент. Този театрален водевил е  познат до втръсване на българина, защото представлява вроден синдром на егоцентризма и присъства в целия спектър на родната партийна фауна. Зададат ли се избори, настава едно щъкане вляво, вдясно, в центъра, появяват се понякога какви ли не мешавици между тях, та на човек му става байгън накрая.
Ясно бе от самото начало, че няма как да бъдат задоволени болните амбиции и мераци на всички "отговорни фактори". Кандидатът може да е само един, както е един и клонът, наречен БСП, на който отново са накацали всевъзможни "потенциални партньори", които без БСП са си едни кръгли нули.
Ама не било правилно да се преговаря само за "обща лява кандидатура" и "обединение на лявото" срещу ГЕРБ и дясното. Поставянето на изборната надпревара върху плоскостта "ляво-дясно" работело в полза на кандидата на ГЕРБ, реди Дончева.
Нищо подобно! Разграничението от партията на Бойко Борисов, от персони като Плевнелиев, Ненчев и Митов е определящо за това каква трябва да бъде лявата номинация. Защото представлява разграничение от една доказано вредна за държавата ни политика. А точно изявления като това на Дончева обслужват ГЕРБ. Утре, разбира се,  госпожицата охотно ще бъде поканена във всички сутрешни блокове, за да оплюе същата тази БСП, която навремето напусна и чрез която днес отново опитва да се реанимира от политическото небитие. За да отиде пак в него след изборите.
Нищо изненадващо не се забелязва и на десния фланг. Вчера Николай Ненчев, представител на файтона БЗНС, който се води част от Реформаторския блок, обяви готовността на блока да се яви на изборите с обща кандидатура с ГЕРБ. Повече от логично, при положение, че РБ отдавна се е превърнал в негов придатък, а едно самостоятелно явяване би разкрило катастрофално ниския му рейтинг. Тази част от РБ, която остана в управлението, няма желание да прави нищо извън ГЕРБ. Безразличието на Кунева и Лукарски към президентските избори е видимо. Виж, по-интересно би било поведението на опърничавото ДСБ. Дали Радан като "опозиционер във властта" няма да се кандидатира, за да си преброи симпатизантите или ще избегне този резил.
Като трети център в битката за държавен глава се оформят патриотичните партии и формации. Засега ефектът от тази стиковка е заравянето на томахавките от страна на непримиримите доскоро Симеонов и Сидеров, но едва ли електоратът им се чувства очарован от подобен инженерингов проект. И Каракачанов, и Нотев са познати на публиката и едва ли могат да изненадат с нещо нестандартно и разтърсващо.
Истинско разтърсване обаче може да се случи месец преди 6 ноември, ако чалгата влезе в политиката. Заканата на Слави Трифонов да се пробва, щото го предизвикват, не бива да се пренебрегва. Още повече, че шоуменът вади най-силния и привлекателен коз: "Да съборим Системата!" Същата тази Система, която видимо се руши извън водевилната ни държавица. А на народа му е писнало и малко му трябва, за да обърка картите на политиците. Тогава и "Козяк" ще е безсилен да спасява положението. 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ