26 Април 2024петък10:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Германци и руснаци са най-активни на плажната библиотека в Албена

/ брой: 184

автор:Дана Русева

visibility 1557

Плажната библиотека продължава да бъде сред най-хитовите атракции в курорта Албена, категорични са и летовници, и служители в туристическото дружество. Първата библиотека бе открита преди 4 години пред хотел "Калиопа" в центъра на комплекса. Заради големия интерес през следващото лято се появиха още две - пред хотелите "Калиакра" и "Гергана", по периферията на плажа. В конструкциите, монтирани направо в пясъка, има над 6000 тома литература на различни езици - около 15, като сред основните са английски, немски, френски, руски, румънски, български. Има четива и на някои от скандинавските езици. Наред с класическите и съвременните романи, криминалетата, любовните драми и др., се намира и научна, специализирана и детска литература, както и списания. Условието е едно - вземаш книга, четеш я и я връщаш, или ако много ти хареса, оставяш на нейно място друга. Сред най-четящите на плажа са германци, руснаци, българите също не им отстъпват по интерес към книги.
Плажната библиотека си има и постоянни дарители, разкри Яна Кирилова, мениджър "Реклама" в "Албена" АД. Това са предимно семейства-чужденци, живеещи в района около курорта, които всеки сезон, отивайки на плажа, носят по 20-30 книги. Българи също са дарители. Почти не изчезват книги, заради възможността да се заменят. Заглавията са достатъчно съвременни, категорична е Кирилова.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ