24 Април 2024сряда06:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хората от Владая плашат да затворят магистралата

Жителите на софийското село настояват за подобряване на транспортното обслужване на района

/ брой: 184

автор:Деси Велева

visibility 723

Жителите на с. Владая заплашиха да затворят магистралата в знак на протест срещу лошото транспортно обслужване на района. От няколко дни те разпространяват исканията си към Столичната община и прилагат снимки, които показват трагичното положение на транспортните средства, достигащи до селото.
Местните хора се оплакват, че единствената линия, която ги обслужва, е 59, но по нея автобусите са в трагично състояние и се движат на големи интервали от време. Преди 6 години пък е била спряна линия 58, а отскоро не се движи и маршрутка 22 и хората настояват за възстановяването им. Другото им искане е удължаване на велоалеята от Горнобански път до Владая и на трамваен маршрут 5 от кв. "Княжево" до Владая.
Вече над седмица от инициативен комитет за решаване на транспортната криза в двете населени места - "Княжево" и Владая, събират подписи в защита на предложенията им. Досега в нея са се включили над 1500 души. Очакваме техният брой да се увеличи до началото на септември, заяви Васил Николов, председател на Инициативния комитет. Тогава подписката ще бъде връчена на Столичния общински съвет. "София расте, а качеството на транспортните услуги се влошава в годините", категоричен бе Николов. Той коментира, че двата допълнителни автобуса, които зам.-кметът Евгени Крусев обеща да пусне по линия 59 преди дни, всъщност са били спрени заради летния график на транспорта. Така или иначе те трябваше да се възстановят през септември, обясни Васил Николов.
Плащаме данъци на Столичната община, даваме също по 1,60 лв. за билетче, а ни обричат на геноцид, заяви Евгени Бончев, жител на района. Той бе категоричен, че от общината се държат грубо и нагло към местните хора. Сутрин и вечер чакаме по един час единствения транспорт. Не може да правят икономии от рейсове, а да увеличават администрацията, заяви още Бончев. Той даде за пример "Бояна", през която минават 4 автобуса.
Изпаднали сме в транспортна криза, на практика сме откъснати от света в 21-ви век, заявиха хората от Владая.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ