29 Март 2024петък10:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дариха Цветанов с кукла на Пинокио

/ брой: 76

автор:Ралица Димитрова

visibility 2371

Кукла на Пинокио и портрет на Борисов с издължен нос получи като подарък за 1 април Цветан Цветанов. Момчета и момичета от Младежкото обединение на БСП гонеха шефа на МВР близо половин час из кулоарите на парламента, за да му връчат изненадата. Младежите раздаваха и брошури с надпис "На лъжата мандатът е КЪС. 1 април - ден на лъжата, ден на ГЕРБ". Куклата на приказното човече, чийто нос расте, щом излъже, бе подарена на Цветанов само защото Борисов бързо се изниза от парламента, уточниха младите социалисти.
Цветанов погледна с неохота куклата, но бе принуден да я вземе, защото десетки журналисти и камери очакваха реакцията му. Шефът на МВР разгледа подаръка и кратко отвърна: "Куклата е хубава."
Сините депутати също използваха 1 април, за да се "заиграят" с управляващите. Те раздаваха листовки със снимката на земеделския министър Мирослав Найденов - също с издължен нос. ДУМА припомня, че преди три дни от СДС поискаха оставката на Найденов и изнесоха данни за нови скандали в МЗХ и политически чадър над фирми, разследвани от ОЛАФ.
Депутатите от левицата поздравиха ГЕРБ от парламентарната трибуна. Днес е ден на шегата и лъжата и това е хубав повод да поздравим колегите от мнозинството, обяви Ангел Нейденов, който прочете декларация на ПГКБ. Той изреди десетките несбъднати обещания на ГЕРБ и лъжите им за повишение на минималната заплата, за намаляване на безработицата, по-ниска осигурителна тежест и за озаптяване на инфлацията. Не само тези, които повярваха в предизборните лъжи на ГЕРБ и гласуваха за тях, но всички български граждани обедняват, обърна се към мнозинството Найденов. "Обещахте данък лукс, а приехте данък колиба. Полагате неимоверни усилия да освободите страната от привлечените инвеститори. За 2 г. успяхте да похарчите 2 млрд. фискален резерв, натрупан от предишния кабинет за четири години... Честит празник и не забравяйте, че на лъжата мандатът е къс", завърши Найденов.

Идеята денят на лъжата да стане ден на ГЕРБ намери верни последователи из страната. Пловдивските социалисти отпечатаха вестник "ГЕРБерче". Първият тираж от 4000 броя се оказа недостатъчен за хилядите пловдивчани, които искаха да си припомнят неизпълнените обещания на управляващите. С най-голям интерес бе посрещната телевизионната програма, а най-гледаното според читателите предаване е "На чай с Бойко". От филмовите продукции интерес предизвика минисериалът "Дянков с ангелско сърце".
Младежи от БСП от област Благоевград развеселиха гражданите с оригинални листовки по случай 1 април. В творението на младежите премиерът Бойко Борисов е представен като съдържател на ресторант "При Бойко". Като майстор-готвачи в ресторанта се изявяват финансовият министър Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, земеделският министър Мирослав Найденов и вътрешният министър Цветан Цветанов. "Бойков картоф с асфалтова глазура и сос от бензин А95Н", "Панирани уши по Цецовски" и "Пудинг от пепел" са част от специалитетите на заведението. Врачанските социалисти пък решиха да отбележат днешния ден, като раздават картофи на съгражданите си, за да могат те сами да се борят с кризата, след като не срещат подкрепата на държавата.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 540

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 546

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ