19 Април 2024петък07:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над нещата

/ брой: 184

автор:Мария Нинова

visibility 564

За гафовете, които президентът Плевнелиев направи през мандата си, може да напишем томове комични произведения. Едва ли много хора биха оспорили това, че е една от най-осмиваните политически фигури в последните 26 години. Когато говорим за него, в главите ни изниква всичко друго, но не и определението "обединител", какъвто трябваше да бъде. Но минало. Гледаме напред.
Едно не може да му се отрече, че и той гледа в бъдещето. Добър началник е. Толкова добър, че ще направи всичко възможно, преди да освободи "Дондуков 2" от присъствието си, да намърда подчинените си на хубави позиции. Постове трябва да се намерят на всички. Сега се опитва да набута каквото може в дипломатически кресла. Нищо, че по Закона за дипломатическата служба партийно-политическите назначения не трябва да надхвърлят 20%. Това намерение на "обединител номер 1" тече от месеци. Знае се. Партии декларации писаха. Пресконференции се даваха. Закони се четоха. Ама на кого му пука? Имаме и някакъв външен министър. Даниел Митов предпочита да мълчи. Че за какво да си хаби приказките? Само да се напряга допълнително. След три дни ще сме забравили кой къде е назначен и всичко ще си върви "в русло". Няма нужда от излишни реакции. Продължаваме да слагаме случайни хора на високи постове и после олеле. Външната ни политика отдавна не е това, което трябва да бъде - да тръгва от националния интерес.
Политиците ни са доказали, че са над хората. Повечето живеят в някаква паралелна държава. Напоследък обаче и доста нагло газят законите, на които трябва да се подчиняват чинно. Няма такива работи у нашата държавица. Рибата се вмирисва откъм главата. Да не се учудваме защо надолу по етажите властва беззаконието, когато собственият ти президент нарушава правилата, а пък министрите са над тези неща.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ