24 Април 2024сряда01:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Младенов намерил пари за заплати

Минималното възнаграждение става 270 лева от 1 юли

/ брой: 76

автор:Аида Паникян

visibility 231

Има средства, за това минималната работна заплата да стане 270 лв. от 1 юли. Осигурил съм необходимите средства. Така социалният министър Тотю Младенов отговори на предизвикателството на Симеон Дянков. Миналата седмица Дянков се зарече, че през тази година няма да се вдига минималната работна заплата, защото пари няма. След това той прехвърли топката към Младенов, като каза, че ако иска да вдига минималното възнаграждение, да намери пари. Дни след това изявление Дянков реши да пести пари и от заплатите на пенсионерите в държавната администрация, като заяви, че те трябва незабавно да си ходят. Дянков побърза да вкара решение в Министерския съвет, но то бе прието само на подпис.
Парите за увеличението на минималната работна заплата са от глоби и санкции, събирани най-вече от Главната инспекция по труда заради нарушаване на трудовото законодателство и условията за здравословни и безопасни условия на труд. Министър Дянков ми искаше парите - 7.5 млн. лв., за да вдигне минималната заплата, аз съм ги осигурил. Около 5.5 млн. лв. са от м.г., а 3 млн. събрахме от началото на т.г. до момента", каза Младенов. Той няколко пъти повтори, че е изпълнил ангажимента си към финансовия министър и той вече няма основания да откаже да повиши минималната заплата. Министърът на труда допълни, че има още около 5.5. млн. лв. да се събират, но те са вече ангажимент на НАП.
Всъщност излиза така, че и сивата икономика ще свърши едно добро дело, изработвайки необходимите средства за вдигането на минималната работна заплата от първи юли, коментира социалният министър.
Доскоро Дянков бе категоричен, че няма да има увеличение на пенсиите и минималната заплата, както е записано в бюджет 2011 г. В началото на март той все пак допусна, че е възможно увеличение на пенсиите заради ценовия скок на храни и горива, но бе категоричен, че минималната заплата няма да се вдига.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ